Svein Larsen (Ap) jubler ikke for ekstra statsbudsjettmillioner

JUBLER IKKE: Svein Larsen er ikke spesielt imponert over tilskuddet til kommunene. 								               FOTO: Jarl. M Andersen

JUBLER IKKE: Svein Larsen er ikke spesielt imponert over tilskuddet til kommunene. FOTO: Jarl. M Andersen

Artikkelen er over 4 år gammel

Ekstra statsbudsjettmillioner kan brukes til å ruste opp barnehager, skoler og omsorgstjenester mener finansminister Siv Jensen (Frp). Bare tull, svarer Sarpsborg Aps Svein Larsen.

DEL

– Alt vi får nå blir brukt til å dekke stadig økende utgifter. Så at vi skal kunne bruke noe av midlene til barnehage og skoler, er bare tull, sier Larsen, som er gruppeleder for Ap.

Da statsbudsjettet ble lagt fram av finansminister Siv Jensen (Frp) onsdag, delte hun ut 7,3 milliarder ekstra til Kommune-Norge. For Sarpsborgs del betyr det 106 millioner kroner ekstra i frie inntekter.

– Dette vil gjøre kommunene i stand til å ruste opp de områdene som er aller viktigst, sa Jensen.

Men i går meldte kommunens økonomisjefer at ekstrabevilgningen i hundremillionersklassen verken vil gå til barnehager eller skole.

– Slipper ikke kutt

Midlene må brukes til å dekke økende utgifter var budskapet. Det samme sier Svein Larsen.

– Vi slipper ikke unna nedskjæringer og planlagte kommunale kutt med denne bevilgningen, sier han.

Larsen har lenge hatt en mer rettferdig fordeling av statlige midler til norske kommuner som en kjepphest. Han mener tildelingskriteriene rammer en kommune som Sarpsborg spesielt hardt. Også i år er inntektsveksten mindre enn snittet, konstaterer han.

Stram økonomi

Høyres Ann-Hege Indrevoll tar heller ikke av til tross for hennes regjerings tilskudd.

– Jeg er glad for at vi får en økning, men det er ingen hemmelighet at kommunen har store utgifter de to neste årene, så økonomien vil fremdeles bli stram, sier Indrevoll til SA.

Artikkeltags