Smitten i Sarpsborg sprer seg som ild i tørt gress om dagen, og hva kan vi gjøre? Jo, vi kan starte med å stenge ned skolene frem til nyttår.

Kanskje vi kan få bremset opp smitten før jul og få litt jul med familien? Slik det ser ut nå lover det ikke så veldig bra.

Nå er det på høy tid at Sarpsborg kommune kjenner sin besøkelsestid og stenger ned skolene og tar de grep som er nødvendig for å få bremset utviklingen av smitten. Det må bli slutt på anbefalinger og gode råd fordi folk bryr seg veldig lite om anbefalinger.

Vi må gå i oss selv alle sammen og ta vår del av ansvaret for å få stoppet smitten. Daglig ser jeg at det brytes karantener. Og hvor er avstanden til andre mennesker blitt av?

Det slurves veldig med munnbind og ikke minst desinfisering av hender. Jeg føler at mange ikke bryr seg og mener dette viruset er litt tull. Da tar man ikke sitt ansvar på alvor - og heller utsetter våre nære og kjente for dette covid-19-viruset som kan være dødelig.

Hører man historiene til både idrettsmennesker og andre, så skjønner man at dette viruset er ikke bra. Vi trenger nok en vaksine for å få bukt med svineriet.

Regjeringen og Norge har brukt mange milliarder på dette, og jeg føler vi har gjort mye riktig og stengte ned grenser og tok dette på alvor. Jeg vet mange måtte permitteres og mange ble uten jobb, og det er jo ikke bra, men det kunne blitt mye verre hvis vi ikke gjorde noe. Det ser vi jo på andre land.

Liv og helse går foran alt. La oss nå gjøre en skikkelig innsats inn mot jul, så kanskje vi kan få noe hyggelig mot slutten av dette året hvor pandemien tok oss alle. La oss holde meteren, la oss bruke hånddesinfisering, la oss unngå store folkemengder, la oss være hjemme når man er dårlig, hold ungene hjemme ved sykdom og karantene, la oss hjelpe hverandre å holde smitten unna og la oss bruke sunn fornuft og hensyn til andre mennesker.