Gå til sidens hovedinnhold

Stenging av Karjolveien på Fjelldal: – Mange som ikke er kjente her kan slite med å finne frem

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser en bestemor fra Lier fortviler over at hun slet med å finne veien frem til boligen der barn og barnebarn bor etter at de stengte Karjolveien mellom Surfellingen og Fjelldal. At vi som bor på den «gale» siden må kjøre litt lengre er ikke så farlig, og for oss som bor ut mot Karjolveien merkes jo at det har blitt mindre trafikk, så det er jo på en måte bra.

Men så kommer et stort MEN: Vi vet jo at mange som ikke er kjente her kan slite med å finne frem, inkludert utrykningskjøretøy.

Jeg må bare si at hvis noen av mine kjære skulle trenge hjelp her oppe og de ikke finner frem, vil jeg bruke mye krefter på å stille noen til ansvar. Ingen kart eller GPS finner en alternativ rute, den nye veien er markert som sti. Og vi vet at det allerede har vært en hendelse som kunne blitt katastrofal om personen var alvorligere syk.

Les også

– Stengingen i Karjolveien oppleves helt klart som en ulempe

Dette må vi som bor her leve med for at noen få personer synes det er for mye trafikk, men at noen kan mene at det er bedre å øke trafikken gjennom ved barneskolen for at de skal få mindre støy klarer jeg ikke å forstå. Noen må forklare meg logikken i det.

Egoismen ser ikke ut til å ha noen grenser. At politikere som ikke er kjent eller kanskje kan mye om dette kan sitte og ta avgjørelser som fagfolk fraråder, forundrer meg virkelig. Noen snakker om at det blir dårlig miljø med så mye trafikk. Vi som bor på Fjelldal må kjøre dobbelt så langt for å komme til butikken, er det miljøvennlig?

Les også

Bom-motstanderne meldte om dramatisk hendelse – men for ambulansetjenesten er den ukjent

Hvordan kan de mene at det er bedre å flytte det problemet over til noen andre beboere?

Vi utsetter en vei som egentlig ikke er regulert for så mye trafikk for mer trafikk. I tillegg er dette skoleveien for mange barn. Karjolveien er ingen naturlig skolevei, for på Surfellingen og Fjelldal er det mange gangveier som er mye kortere, så man møter ingen skolebarn på denne veien.

Les også

Vil holde Karjolveien stengt for gjennomkjøring i ett år til

Karjolveien blir heller ikke brukt som gjennomfartsåre, for det ville bli omvei.

For mange år siden ble det tegnet inn en bom der det nå står betongriser, men det var jo fordi det skulle gå en vei ned ved siden av bommen, og det ville jo i alle fall vært naturlig å kjøre ned der, men det skrinla kommunen. Nå må man snu og kjøre ut på hovedveien igjen, og da «faller» de fleste av. Det er overhode ikke innlysende hvor man skal kjøre da. Men nå innstilles det på å holde Karjolveien stengt i ett år til, og vi får bare be til høyere makter om at det ikke skjer noe alvorlig under den tiden.

Les også

KONFLIKT med store bokstaver?

Les også

Slik endret trafikken seg på Surfellingen – Fjelldal etter at Karjolveien ble stengt

Les også

Karjolveien kan bli åpnet igjen allerede i slutten av april – men den kan også bli permanent stengt

Les også

Bilister sniker seg forbi sperringen i Karjolveien

Les også

Bom–vedtak har ført til sterk splittelse blant beboere

Kommentarer til denne saken