Gå til sidens hovedinnhold

Sterke prestasjoner i terrengløp

Artikkelen er over 2 år gammel

SILs gode distansegruppe deltok med fem utøvere i NM og UM i terrengløp kort løype i idylliske Bøkeskogen. Klubben fikk med seg to medaljer hjem.

Sindre Fredriksen, Benjamin Olsen og Maiken Homlung Prøitz markerte seg allerede tidligere i vinter med medaljer i innendørs-UM, og fulgte opp med sterke løp i terrenget. Allsidige Marcus Dahl-Rismyhr og Elise Fredheim Simonsen løp også gode løp til tross for at de er i en fase med overgang fra skisesong til friidrettssesong.

Benjamin Olsen og Marcus Dahl-Rismyhr løp 1,9 kilometer i klasse 15 år. Etter et jevnt godt løp stakk Benjamin av med bronsemedaljen med tiden 5,45 minutter. Marcus fulgte fint opp med en 9. plass på tiden 6,05 minutter.

Sindre Fredriksen løper i klasse 16 år. Utgangsfarten i klassen var i høyeste laget, så Sindre la seg et stykke bak teten i åpningen. Det viste seg å være en klok disponering av kreftene, og Sindre avanserte i annen halvdel av løpet og krysset mållinjen som nummer tre. SILs andre bronsemedalje for dagen var et faktum. Sindre løp den 1,9 km lange løypa på tiden 5,24 minutter.

Maiken Homlung Prøitz og Elise Fredheim Simonsen løp tilsvarende løype i jentenes klasse 15 år. Etter fine løp ble Maiken nummer seks og Elise nummer tolv. Tidene ble henholdsvis 6,18 minutter og 6,42 minutter. 

– Alt i alt et fint mesterskap for SILs unge distanseløpere, som nå går inn i stafettsesong, før banesesongen starter i mai, forteller Henrik Biørnstad, som er leder i friidrettsgruppa i SIL.

Kommentarer til denne saken