Partiet De Kristine vil gi honnør til KrF-politiker Annar Hasle for resolusjonen han fremmet i siste bystyremøte. Vi mener det er kritikkverdig av ordføreren at han ikke vil undersøke saken.

Rødts Marthe Bastøe henviser til at PMW – Palestinien Media Watch er en israelsk organisasjon ute på høyresiden og tydeligvis ikke verdt å lytte til, men selv tar hun kontakt med Hilde Henriksen Waage som i årevis har vist sin sterke og ensidige kritikk av Israel.

Waage underslår blant annet virkeligheten ved San Remo-avtalen om at jødene, ifølge folkeretten, skal ha tett bosetting på hele Vestbredden, altså Judea og Samaria.

Sarpsborg har hatt mange turer til vennskapsbyen Betlehem, og ordføreren har vært med på en eller flere. Da undres vi: «Har ordføreren eller andre som har besøkt Betlehem, noen gang støtt på en jøde i byen? Det tror vi ikke, for fakta er at jøder ikke har adgang til byen, ikke engang kjøre forbi. Dette forbudet er av frykt for at de skal drepes eller kidnappes.

Motsatt medfører det ikke fare for en palestiner å oppholde seg på israelske områder, de er ikke redd for sitt liv om de ikke er ute i terror-hensikt. Da Trumps delingsplan ble kjent nylig var det flere hundre tusen palestina-arabere som raste mot delingsplanen. For de vil ikke bo i en palestinsk stat, men i Israel.

At Waage og Bastøe mener det er akseptabelt at det finnes terrorsymboler, monumenter og minnesmerker til ære for terrorister synes underlig. Og oss bekjent, er det ikke noen symboler eller minnesmerker på Israelsk side som hyller terrorister. Tvert imot, har Israelere begått terror blir de stilt for retten. På palestinsk område blir de hyllet.

Sarpsborg er vennskapsby med Betlehem, er det ikke da også legitimt å ta opp kritikkverdige forhold, og sjekke opp om det stemmer når en får tips om dette.