(Fredriksstad Blad) Det har ikke gått upåaktet hen at Stjernen har styrket stallen med to toppsigneringer. Først ble den lovende backen Ole Einar Engeland Andersen hentet fra Storhamar, før det ble klart at den produktive forwarden Austin Cangelosi de kommende tre sesongene skal spille for Stjernen.

Ikke overrasket

– Det overrasker meg ikke at de gjør denne overgangen. Men ingen skal fortelle meg at de velger Stjernen for at de kommer til en fantastisk by. Ei heller at de gjennom livet har hatt en stor drøm om å få ha Stjernehallen som hjemmearena, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

– Spillerne gjør dette kun for å få en økonomisk forutsigbarhet, Cangelosi har gjennom sine to opphold i Lillehammer levert, mens han i mellomtiden ikke nådde helt opp i tysk hockey. Han legger ikke skjul på at han trives i Norge. Og så lenge Stjernen blar opp mest penger, så velger ham dem, sier Nilsen, som samtidig understreker at det er en solid signering.

– Stjernen skal også ha for at de har klart å sikre seg gode utlendinger de siste årene, men det koster da også penger, konstaterer Sparta-treneren.

– Et varp

På Hamar sitter den tidligere Stjernen-legenden og treneren Rune Gulliksen (58) og følger spent på nysatsingen i sin gamle klubb.

– Hadde Sjur fått denne mulighet, så hadde han garantert gjort det samme, slår «Gullik» fast.

– Gode utlendinger er det alltid muligheter til å få tak om man betaler godt nok. Cangelosi har vist at han har mange kvaliteter, men personlig er det enda hyggeligere at Stjernen klarer å sikre seg en solid norsk back i Engeland Andersen. Det er faktisk et varp, mener 58-åringen, som etter et langt liv innen hockeyen nå følger sporten mer på avstand.

Fremtidig landslagsback

– Engeland Andersen er en sjelden type back. Han er skøytesterk, interessant offensiv og tør å utfordre seg selv. Han er absolutt en fremtidig landslagsback, så jeg håper virkelig Stjernen tar vare på ham, sier Gulliksen som er ærlig på at han ikke så denne overgangen komme.

– Cangelosi mener jeg er et «snepp» opp for Stjernen. Han har bra trøkk og driv og vil garantert produsere mange målpoeng for dem. Samtidig vil jeg gjerne gi ros til jobben Darren Treloar gjør som sportssjef. Det er veldig gøy å se at han får utrettet det han gjør.