Mesterskapet startet i formiddag (mandag), og varer fram til 16. februar.

Bergsland var en fire norske gutter på startstreken på 10 kilometer klassisk stil. Trøsken-løperen fikk store problemer med skiene under de tøffe værforholdene og kom inn til en 63. plass. Han var over fem minutter bak vinneren Florian Perez fra Frankrike.

– Det var veldig vanskelige forhold. Det skiftet fra regnvær til full snøstorm under rennet. Andreas fikk masse klumper under skiene og det stoppet helt opp, forteller pappa Arild Bergsland som er på plass i Sarajevo.

Det var også dramatikk like før Trøsken-løperen skulle ut i løypa. Arild snakket med Andreas etter at han kom i mål, og han fortalte at han startet akkurat i skifte mellom regn og et voldsomt snøvær. Smørere løp med rub ski, men de rakk ikke å bytte på start for Andreas. De andre norske fikk byttet ski.

Det var Martin Kirkeberg Mørk som ble beste nordmann med sjetteplass.

Dette var Bergslands debut i internasjonale mesterskap.

De franske løperne så ut til å treffe veldig bra med smøringen under de vriene forholdene. Frankrike tok faktisk tredobbelt seier. Julien Arnaud ble nummer to, 18 sekunder bak vinneren, mens Gaspard Rousset tok bronsemedaljen, hele 1,49 minutter bak vinneren.

Europeisk ungdoms-OL arrangeres i Bosnia-Hercegovinas hovedstad Sarajevo.

Neste oppgave for Andreas Bergsland er 7,5 kilometer fri teknikk tirsdag. Det er meldt bedre vær i Sarajevo tirsdag.

Bergsland har prestert bra i norgescupen hele sesongen. I fjor tok han gull i junior-NM. Trøsken-løperen er inne i sitt andre skoleår på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo.