Det gjorde at Storhamar-spillerne kunne juble for 5-1-seier i CC Amfi søndag. Det var vel strengt tatt ingen typisk 5-1-kamp, men da Sparta jaktet 2-2 fikk i stedet vertene 3-1 etter en tabbe av Sparta-keeper Kevin Carr på et skudd fra Patrick Thoresen. Og to mål til av Storhamar i 3. periode gjorde at det til slutt ble stygge sifre for sarpingene denne kvelden.

Jevnspilt

Det var en forholdsvis rolig og jevnspilt åpning på kampen, men på tiden 12.49 var det hjemmelaget som tok ledelsen. Det ordnet Adrian Saxrud Danielsen med et godt skudd. Og like før første pause, da kampuret i CC Amfi viste 19.15, doblet vertene ledelsen. Det fikset Miles Gendron. Dermed ledet Storhamar 2-0 etter de første tyve minuttene av søndagens kamp.

Sparta leverte en meget god midtperiode. De var det klart beste laget, skapte mest og hadde suverent flest avslutninger på kassa, men det tok tid før de fikk uttelling. Niklas Roest hadde skudd i både stolpe og tverrligger før Sparta til slutt fikk den etterlengtede reduseringen. Den kom i et overtallsspill på tiden 32.20, og det var poengkongen Kristian Jakobsson som scoret da, assistert av Emil Lundberg. Det ble periodens eneste scoring, og dermed stod det 2-1 etter to perioder.

Snodig mål

Håpet om utligning levde selvsagt etter den gode midtperioden, men på tiden 44.31 gikk i stedet vertene til 3-1. Og det skjedde på snodig vis: Patrick Thoresen skjøt, Sparta-keeper Kevin Carr reddet først, men klarte så å slå pucken mellom beina på seg selv og inn i målet. Det kom jo på verst tenkelig tidspunkt, da Sparta jaktet 2-2.

Etter det klinket Storhamar til med to nye scoringer som på effektivt vis drepte all spenning. Det ble 4-1 i et Storhamar-overtall på tiden 48.30, signert Eskild Bakke Olsen, før den gamle Sparta-kjenningen Jonas Djupvik Løvlie avsluttet scoringsballet med 5-1-målet på tiden 53.02.

Sparta har nå ti poeng etter seks kamper hittil i 2022/23-sesongen. Sparta har ny match torsdag 29. september. Da kommer Vålerenga på besøk til Sparta Amfi.

Kampfakta

Ishockey, eliteserien

Storhamar - Sparta 5-1
(2-0, 0-1, 3-0)
CC Amfi

Mål:
1-0 (12.49) Adrian Saxrud Danielsen (Sondre Bjerke, Eirik Salsten)
2-0 (19.15) Miles Gendron (Eirik Salsten, Patrick Thoresen)
2-1 (32.20) Kristian Jakobsson (Emil Lundberg)
3-1 (44.31) Patrick Thoresen (Jacob Berglund, Eirik Salsten)
4-1 (48.30) Eskild Bakke Olsen (Jacob Lundell Noer, Andreas Hjelm)
5-1 (53.02) Jonas Djupvik Løvlie (Samuel Solem, Petter Birkheim Andersen)

Skuddstatistikk: 26-27 (12-7, 3-15, 11-5)

Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min., Sparta 2 x 2 min.

Hoveddommere: Robert Hallin og Tor Olav Johnsen.

Tilskuere: 3.072

Spartas lag:
Målvakt: Kevin Carr.
Førstefemmer: Marcus Fagerudd, Jonas Meisingset, Emil Lundberg, Niklas Roest og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Niclas Jessesen, Miihkali Teppo, Eirik Børresen, Martin Grönberg og Sebastian Selin.
Tredjefemmer: Maksims Ponomarenko, Jesper Martinsen Lilleberg, Henrik Knold, Trym Østby og Vetle Salsten.
Fjerde løperrekke: Paulius Gintautas, Håvard Salsten og André Bjerketvedt.
Syvende back: Robin Soudsky.

SA-børsen:
3 poeng:
Henrik Knold
2 poeng: Maksims Ponomarenko
1 poeng: Martin Grönberg