Gå til sidens hovedinnhold

Svada og desinformasjon fra Senterpartiet

Artikkelen er over 2 år gammel

«Sps argumentasjon om sentralisering av fylkeskommunen er bare tull. Fylkeskommunene har knapt tjenester hvor innbyggerne er avhengig av å besøke noe kontor for å få utført tjenester», skriver Håvard Jensen (Frp) i dette innlegget.

Nye Viken Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserinnlegg i flere aviser skriver Senterpartiets Viken-representant Magnus Weggesrud at Senterpartiet er garantisten for oppløsningen av Viken. Det er mulig Sp vil få til dette om de vinner valget sammen med Arbeiderpartiet i 2021. Det som blir feil er deres formidling om en eventuell oppløsning er at med sine utspill forleder innbyggerne i Viken til å tro at Sp er imot fylkeskommunen.

Det er de ikke. Sp vil kun reversere dette unødvendige forvaltningsnivået tilbake til tre fylkeskommuner som i likhet med Viken fylke, blander seg inn i kommunenes selvstyre og overstyrer lokale vedtak og koster skattebetalerne store summer.

Sps argumentasjon om sentralisering av fylkeskommunen er bare tull. Fylkeskommunene har knapt tjenester hvor innbyggerne er avhengig av å besøke noe kontor for å få utført tjenester.

Fylkenes hovedoppgaver er videregående skoler, fylkesveier og tannhelse. Ingen av disse oppgavene kan bli sentralisert noe mer en de er.

Tannhelsetjenesten har Sp selv klart å være med på å sentralisere ved å stemme ned Frps forslag om å beholde mindre desentraliserte tannklinikker i distriktene når dette var en sak i fylkene.

Skoler og veier er neppe flyttbare med eller uten Viken fylkeskommune.

Fremskrittspartiet vil legge ned fylkeskommunen og vil støtte Senterpartiet helhjertet i en reversering av Viken om dette også medfører en nedleggelse av fylkeskommunen.

Kommentarer til denne saken