Lørdag skrev SA om Anne Marie Johansen som var forferdet over at spill og leker ble borte ved sykehusets barneavdeling. Hun startet en innsamling med mål om å kunne bidra til at nye leker og spill kunne bli kjøpt inn.

Oppfordrer bedrifter til å bidra

Terje Olsen ved Idyllfestivalen i Fredrikstad fanget opp denne historien, og ønsker nå å bidra med 5000 kroner til innsamlingen.

– Dette er rett og slett bare trist. Her straffes en gruppe unge mennesker som er i situasjoner de ikke ønsker å være i. Idyllfestivalen ønsker å bidra til få dette lekerom tilbake i rett stand, og ønsker at hun som samler inn disse pengene kontakter oss, forteller han i en e-post til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han ønsker også å sende stafettpinnen videre, og oppfordrer andre bedrifter til å se muligheten til å bidra med noen kroner.

– Vårt bidrag er først og fremst kr 5.000 kr, men vi ønsker også å kaste en stafettpinnen videre til noen av våre trofaste sponsorer og hjertevenner vi vet er med på slike bidrag. Vi oppfordrer med dette at Installatørengruppen og Sparebank1 Østfold Akershus gjør det samme.

Vi ønsker også å kaste en stafettpinnen videre til noen av våre trofaste sponsorer og hjertevenner vi vet er med på slike bidrag

Terje Olsen

– Jeg er rimelig satt ut

– Hjælpes, det var ikke lite!

Det var Anne Marie Johansens umiddelbare reaksjon da Sarpsborg Arbeiderblad ringte for å overlevere beskjeden om Idyllfestivalens bidrag.

– Jeg er rimelig satt ut nå, og håper bare jeg klarer å takke alle som bidrar. Jeg er kjempeglad, og setter veldig stor pris på bidragene.

Til nå er innsamlingen oppe i en sum av 17 020 kroner (søndag kveld), og Anne Marie forteller at det kom et oppsving i bidrag etter at SA omtalte innsamlingen på lørdagen.

– Jeg var på trening og da jeg tok meg en liten pause tok jeg en liten titt på telefonen. Da hadde det jo tikket inn med bidrag, og jeg tenkte "shit, nå skjer det ting her", ler hun.

– Jeg gleder meg til den dagen jeg skal overrekke pengene til barneavdelingen!