Henger opp julestjerner for kreftsyke

STJERNEAKSJON: Sykehuset Østold Kalnes blir fra 1. desember en del av Kreftforeningens stjerneaksjon.

STJERNEAKSJON: Sykehuset Østold Kalnes blir fra 1. desember en del av Kreftforeningens stjerneaksjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Du la kanskje merke til dem i fjor, de mange julestjernene som var plassert ute i avdelingene på Sykehuset Østfold Kalnes. Fra 1. desember blir det ny stjerneaksjon.

DEL

Sykehuset Østfold Kalnes blir for andre året på rad en del av Kreftforeningens stjerneaksjon.

– Stjerneaksjonen handler om å gi håp og varme. Ved å gi en gave til kreftforskning, kan man samtidig velge å sende en stjerne til sykehuset i Østfold – til glede for dem som må tilbringe julen her.

Det forteller distriktssjef Trine Hveem i Kreftforeningen i en pressemelding til Sarpsborg Arbeiderblad.

Pengegave til forskning

Kreftforeningen henger opp en stjerne på sykehuset for hver pengegave som kommer inn til kreftforskning i løpet av desember.

– Dessverre er det ikke alle som får feire jul hjemme med kjente og kjære. Denne aksjonen skal vise at det er noen som tenker på dem. Ingen skal følge seg alene. Du viser omtanke og gir glede ved å sende en stjerne til de som må tilbringe julen på sykehus, i tillegg til å gi håp ved å støtte kreftforskning. Slik får vi flere hjem til jul, til nyttår og alle andre dager i året, sier Hveem.

65 sykehus deltar

Det er femte året Kreftforeningen gjennomfører aksjonen som de i år håper skal bringe inn 3 millioner kroner. Det er 65 sykehus over hele landet som er med på dugnadene med å henge opp tusenvis av stjerner.

– Vi er svært takknemlige for at sykehusene er med på dette. Uten dem hadde ikke dette gått, sier Hveem.

TAKKNEMLIG: Distriktssjef Trine Hveem i Kreftforeningen er veldig takknemlig for at 65 sykehus i landet er med på Kreftforeningens stjerneaksjon.

TAKKNEMLIG: Distriktssjef Trine Hveem i Kreftforeningen er veldig takknemlig for at 65 sykehus i landet er med på Kreftforeningens stjerneaksjon.

I fjor ga nordmenn 7.500 stjerner. Blant disse ble 186 gitt til Sykehuset Østfold Kalnes.

Kreftforeningen skal henge opp julestjernene på flere avdelinger på sykehuset. Kreftforeningen legger til rette for at så mange stjerner som mulig henges opp.

– Men det er til sjuende og sist sykehusene selv som avgjør hvor og hvor mange stjerner de har muligheten til å henge opp. Julestjernene på sykehusene er først og fremst symboler på at andre har tenkt på dem som må tilbringe julen på sykehus, avslutter Trine Hveem.

Artikkeltags