Da Hanne Holm-Gabler fra Sarpsborg for litt siden så en video de ansatte ved barneavdelingen ved Oslo universitetssykehus hadde laget, ble hun inspirert.

– Jeg så på dette som en utfordring. Noe slikt måtte vi på Kalnes lage også, forklarer hun.

En hyllestvideo passet ekstra godt i år, siden sykehusets barneavdeling har 50-årsjubileum i år.

Som sagt så gjort. Hun luftet ideen i en intern Facebook-gruppe for de ansatte ved avdelingen og da hun kom på jobb fredag ettermiddag gikk hun og noen andre sykepleiere løs på oppgaven.

Resultatet ble en skikkelig gledesspreder av en video, som du kan se øverst i denne artikkelen.

– Først var ikke folk helt sikre på om de våget å være med, men når noen sa «ja» ble flere med. Vi filmet fredag, lørdag og søndag. Det var veldig morsomt, men selv om vi kanskje «tar den litt ut» i videoen, gjenspeiler den egentlig bare hvor fint vi har det på jobben. Det er et utrolig godt arbeidsmiljø på avdelingen vår, sier Holm-Gabler.

Flere bidro

Det er ikke bare sykepleiere som deltar i den humørfylte videoen.

– Et par renholdere som var innom avdelingen tok utfordringen på strak arm og stilte opp med én gang. Det samme gjelder Securitas-vakten og en portør som egentlig bare var innom avdelingen for å hente seg et glass vann, sprudler Holm-Gabler over telefon fra Koster, der hun er på ferie.

Hun reagerer med vantro når vi forteller at videoen er sett nesten 3.500 ganger under et døgn etter at den ble publisert på Facebook.

– Er det sant? Det er jo helt utrolig. Så gøy!

Utdannet ballettpedagog

Sykepleieren er utdannet ballettpedagog og var i mange år aktiv danser og dansepedagog ved Kulturskolen i Sarpsborg. Skader satte etter hvert en stopper for dansekarrieren og hun har derfor utdannet seg til sykepleier i voksen alder. Erfaringen fra danseoppsetninger har naturlig nok kommet godt med i arbeidet med videoen fra sykehuset.

– Ha-ha, ja jeg hadde vel egentlig ikke trodd jeg skulle får bruk for bakgrunnen min som danser på denne måten i jobben som sykepleier, ler Holm-Gabler.

Da hun kom hjem fra kveldsvakt fredag kveld kjente hun på det samme adrenalinet som pumpet den gang hun satt til langt på natt og sydde scenetepper og kostymer i forbindelse med danseoppsetninger.

– Jobben med videoen var egentlig latterlig enkel. Vi filmet med mobiltelefonen min i helgen og så redigerte jeg filmen på Mac'en min. Søndag kveld reiste jeg på ferie, og sa at jeg ikke våget å legge ut videoen før den var godkjent av sykehuset. Mandag fikk jeg en tekstmelding om at sjefen og alle andre var begeistret og at det bare var å publisere videoen på YouTube, sier den dansende sykepleieren.

Utfordrer andre

I etterkant har de fått tommelen opp fra idémakeren på sykehuset i Oslo også, som ifølge Holm-Gabler oppfordrer alle landets barneavdelinger til å følge opp.

Ifølge Hanne Holm-Gabler er det neppe så dumt å følge oppfordringen.

– Selv om arbeidsmiljøet vår er utrolig bra allerede, tror jeg dette kan skape enda mer samhold og stolthet. Vi var jo bare noen få på jobb i helgen, men til sammen er vi en 70–80 ansatte ved avdelingen. Vi har merket stor entusiasme og interesse fra dem som ikke var på jobb i helgen også, avslutter Sarpsborg-kvinnen.

Øverst i denne artikkelen kan du se videoen. Den får deg garantert til å smile!

Fortell gjerne hva du synes om videoen eller om barneavdelingen i kommentarfeltet under.