Gå til sidens hovedinnhold

Akuttbilen forsvinner i januar

Artikkelen er over 4 år gammel

Sykehuset Østfold sparer 3,2 millioner i året ved å kutte ut tilbudet om akuttbil.

- Akuttbilen vil ikke rykke ut mer neste år, opplyser klinikksjef ved avdeling for akuttmedisin, Liv Marit Sundstøl, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det ble klart da budsjettet for 2017 ble behandlet av styret i Sykehuset Østfold mandag.

- Da vedtok vi et budsjett med et underskudd på 264 millioner kroner neste år, opplyser styreleder Peder Olsen.

Han var tydelig på at styrets jobb ikke er å ta stilling til enkeltvedtak, men først og fremst forholde seg til rammene som legges for driften neste år.

- Noen krevende år foran oss

- Vi har utvilsomt noen krevende år foran oss. Det er vanskelig å få driften i balanse de første årene etter å ha flyttet inn i nytt sykehus. Vi tåler noen år med underskudd. Men vi har fått et stort, flott sykehus med mye nytt medisinskteknisk utstyr. Vi har et stort ansvar for å holde dette vedlike og kan ikke la den perioden med underskudd bli for lang, sier Olsen.

Et av sparetiltakene for neste år er altså å fjerne akuttbilen, noe som betyr en årlig innsparelse på litt over 3 millioner kroner.

- Ethvert tilbud som fjernes skaper selvfølgelig uro hos ansatte og i befolkningen. Men vi har fortsatt et godt tilbud i Østfold, selv om akuttbilen forsvinner, mener klinikksjef Sundstøl.

- Høy kompetanse i ambulansene

Hun understreker at anestesisykepleier ikke tas vekk, men i stedet må fraktes ut med ordinær ambulanse heretter.

- Vi har dessuten høy kompetanse i ambulansetjenesten, og vi har god støtte blant annet fra luftambulanse, helikopter og legebil på Rygge, kommenterer Sundstøl.

Det er ikke første gang akuttbilens eksistens har vært truet. Den ble satt på veien tidlig på 2000-tallet.

- Alle avdelinger er blitt utfordret til å spare penger. Den økonomiske situasjonen vi er i har gjort det nødvendig å se på akuttbilens skjebne en gang til. Alternativet hadde vært å ta ut en ambulanse av drift. Vi mener det gir mindre konsekvenser for innbyggerne å legge ned akuttbilen enn en ordinær ambulanse, sier Sundstøl.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.