Sarpsborg Icehawks er kallenavnet til Borg Ishockeyklubb, en breddeklubb som ble startet i november 2013. Klubben, som trener og spiller kamper i Sparta Amfi, har om lag 20 spillere. Denne uken overleverte styret i klubben en sjekk på 10.000 kroner til barneavdelingen ved Sykehuset Østfold Kalnes.

– Vi er meget takknemlige for at vi holder oss friske og derfor har vi et vedtak i klubben om at vi skal samle inn penger minst én gang i året til dem som ikke er fullt så heldige, forteller Dan-Joakim Nilsen, som er leder i Sarpsborg Icehawks.

I mars ga ishockeyklubben 10.000 kroner til kreftsaken under Rise Against Cancer på Glenghuset.

Pengene samles inn innad blant klubbmedlemmene, som er i alderen 18-60 år.

– Disse midlene skal brukes til å gi pasientene en bedre hverdag. Det er kanskje ikke så veldig mye penger, men vi har anledning til å bidra litt og det gjør vi med stor glede, sier Nilsen.

 

Unge spillere med store hjerter

Også byens yngre hockeyspillere har bevist at de har store hjerter. Sparta U12 har i flere år vært ambassadører for Hockey mot kreft og har blant annet samlet inn penger til Barnekreftforeningen i Østfold

Tidligere i år begynte de unge spillerne å snakke om at barneavdelingen på Kalnes manglet en spillkonsoll. Sammen bestemte de unge spillerne seg for å samle inn penger til barneavdelingen.

– Spillerne jobbet blant annet hjemme og samlet inn penger på den måten. Dessuten har vi fått bidrag fra flere lokale bedrifter, forteller Maria Andersen, som er lagleder for den driftige gjengen.

 

I tillegg til gavekort på opplevelser og bespisning hadde de unge hockeyspillerne med seg en sjekk på 10.000 kroner som skal brukes til å skape magiske øyeblikk for de små pasientene på sykehuset. De hadde også kjøpt inn fire spillkonsoller, slik at barn og unge som er sengeliggende kan få spille på rommet sitt på Kalnes.

Barna møtte opp på barneavdelingen forrige uke og fikk slik selv se at deres bidrag utgjør en stor forskjell for de barna som er innlagt på sykehus.

Husker du denne herlige hyllesten?