Skjeberg-mannen fikk ideen om å kjøpe julegaver til pasientene på barneavdelingen for en tid tilbake. Han kontaktet blant annet en næringslivsaktør om en mulig innsamlingsaksjon hos dem. Men svaret har så langt uteblitt.

 

Hjelp av kona

– Jeg hørte ikke noe mer. Så spurte min kone, Helene Madelen Hansen, meg om jeg ikke kunne dra i gang et spleiselag på innsamlingstjenesten «Spleis». Selv hadde jeg aldri hørt om den, men den passer jo fint i dette tilfellet. Det er bare å gå inn på min eller konas Facebook-profil for å finne ut mer om hvordan man kan bidra ved hjelp av denne tjenesten, forteller 28-åringen. Som allerede har fått inn en del kroner fra både navngitte og anonyme givere.

For uinnvidde kan vi for øvrig opplyse om at 14 banker samarbeider om nevnte innsamlingstjeneste.

Spesielt vanskelig i jula

– Jeg vet mye om det å være barn på sykehus. Det er fryktelig kjedelig, og enda verre er det i jula. Barn har jo heller ikke den samme forståelsen som syke voksne hvorfor de må være på sykehus. Selv var jeg inn og ut mange ganger. I dag lever jeg bra med innoperert pacemaker. Men jeg må ha en ny operasjon vært tiende år, forteller Hansen. Som til daglig er produksjonsmedarbeider hos firmaet Thermocold ved Hevingen.

Innsamlingslederen har vært i kontakt med barneavdelingen på Kalnes, men skal snakke mer med ledelsen der om hvordan innkjøp- og utdeling av julegaver til de små pasientene kan gjøre rent praktisk neste uke.