Samlet inn 56.000 kroner i fjor – i juni er det klart for ny lastebil-konvoi til Sykehuset Østfold på Kalnes

JUBLET: Det ble et skikkelig pengedryss for barneavdelingen på Kalnes i fjor. I juni er det igjen duket for både lastebiltreff og konvoi til Sykehuset Østfold Kalnes, med mange stolte yrkessjåfører.

JUBLET: Det ble et skikkelig pengedryss for barneavdelingen på Kalnes i fjor. I juni er det igjen duket for både lastebiltreff og konvoi til Sykehuset Østfold Kalnes, med mange stolte yrkessjåfører. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Østfold Truckers Treff arrangerer lastebiltreff på Rygge flyplass i juni, hvor påmeldingsavgiften på 200 kroner doneres til barneavdelingen ved Sykehuset Østfold Kalnes. Arrangørene vil samtidig være et treff for både barn og voksne, og søker nå utstillere.

DEL

Arrangementet går av stabelen 7.- til 9 juni i år, og arrangeres for sjette gang.

Donerer penger

Treffet er i bunn og grunn et treff for yrkessjåfører, hvor målet er å ha det sosialt, samt å donere penger til barneavdelingen ved Sykehuset Østfold på Kalnes. Det er lastebilsjåførene selv som samler inn pengene, der 200 kroner av påmeldingsavgiften som donasjon. I fjor rullet i overkant av 100 lastebiler inn foran hovedinngangen på Sykehuset Østfold, hvorpå yrkessjåførene overleverte totalt 56.000 kroner til barneavdelingen, fordelt på tre ulike sjekker. Yrkessjåførene hadde selv samlet inn 45.000 kroner.

– Det er moro å se at Østfold Truck Treff vokser og bidrar til samfunnsnyttig tiltak, opplyser presseansvarlig Knut Evensen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Foreningen med ildsjel og sarpingen Thomas Wiik arrangerte treffet for første gang i 2014 i Råde Idrettspark, og siden den gang har arrangementet gradvis økt i omfang. I år som i fjor, skal treffet arrangeres på Rygge flyplass.

Arrangørene legger også i år stor vekt på familien, og vil tilby både hoppeslott, karuseller, kiosk, samt mange aktiviteter for barna. Arrangementet skal med andre ord ikke være lukket for yrkessjåfører og lastebil/varebil-eiere.

– Vi prøver å fornye oss hvert år, mens vi samtidig prøver å være et treff for alle, sier Wiik til avisen.

Ønsker utstillere

Og for å trekke til seg flere lastebileiere, sjåfører og øvrig publikum, så er utstillerne svært viktig for dem. Påmeldingen startet 1. februar. Et sted mellom 10 og 15 utstillere er allerede bekreftet, men det er god plass til flere, opplyser Thomas Wiik.

– Skal vi oppnå suksess, og skape en arena, et treff og et arrangement som kan gange oss alle, ja da må vi jobbe sammen mot noe felles, informerer presseansvarlig Knut Evensen.

Som seg hør og bør blir det konsert for mang en yrkessjåfør på området lørdag 8. juni.

– I år har vi fått med oss det offisielle «Norske Redneck»-bandet, Arly Karlsen & Sons, sier Thomas Wiik.

I tillegg kan man oppleve danseshow med Wild Horse Line Dance, som for øvrig tilbyr et lite ABC-kurs i Line Danse. Utover bandene, vil både Thoris Supergutt underholde for både barn og voksne på dagtid fredag 7.- og lørdag 8. juni. På kveldstid er det imidlertid duket for Truck Treff Afterparty.

Østfold Trucker Treff

  • Arrangert for første gang i 2014 i Råde idrettspark.
  • Foreningen består av flere ildsjeler, men det var Frank Bergvatn som sto bak ideen om å kjøre konvoi til sykehuset på Kalens for å donere penger til barneavdelingen for noen år tilbake. Han hadde jobbet en periode i australia, der han hadde kommet over en konvoi, som gikk under navnet «Convoi for Kids».

  • Men det er en vennegjeng fra Østfold som står bak lastebiltreffet Østfold Truckers Treff.

  • Arrangørene har i år igjen lagt stor vekt på et familievennelig arrangement. Dette ved å tilby både hoppeslott, karuseller, kiosk, samt mange aktiviteter for barna.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken