Ny gang- og sykkelbru: – Dette er en drøm som går i oppfyllelse

GLEDER SEG: Øivind Joneid (t.v.) og Berit Gudheim (t.h.) gleder seg til å bruke den nye brua. - Vi er gamle naboer, og vi ser frem til å ta i bruk den nye gang- og sykkelbrua, sier Joneid.

GLEDER SEG: Øivind Joneid (t.v.) og Berit Gudheim (t.h.) gleder seg til å bruke den nye brua. - Vi er gamle naboer, og vi ser frem til å ta i bruk den nye gang- og sykkelbrua, sier Joneid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Øivind Joneid (71) er strålende fornøyd med den nye gang- og sykkelbrua mellom Krabbens brygge på Opsund og Bruveien på Hafslundsøy.

DEL

– Nå kan jeg besøke sønnen min på Opsund når som helst.

Det er 71 år gamle Øivind Joneid som sier dette til Sarpsborg Arbeiderblad fredag formiddag.

Etterlengtet tiltak

Joneid bor på Hasle og bruker ofte sykkelen når han skal ut på tur. Nå får han en ny og bedre hverdag, mener han.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg gleder meg veldig til å bruke den nye gang- og sykkelbrua, sier 71-åringen.

Dette er vel anvendte penger, og et flott tilbud til folket.

Øivind Joneid (71), Hasle-beboer.

Joneid sier videre at en gang- og sykkelbru mellom Opsund og Hafslundsøy har vært et etterlengtet tiltak i årevis.

– Faren min var aktiv i Hafslundsøy velforening, og jeg husker godt at han jobbet iherdig med å få realisert en bru over Glomma. Dette prosjektet har vært planlagt lenge, og endelig er gang- og sykkelbrua på plass. Det gledes, og jeg skal bruke brua så ofte jeg kan, påpeker Øivind Joneid.

FOLKSOMT: Mange hadde funnet veien til åpningen av den godt omdiskuterte gang- og sykkelbrua mellom Hafslundsøy og Opsund.

FOLKSOMT: Mange hadde funnet veien til åpningen av den godt omdiskuterte gang- og sykkelbrua mellom Hafslundsøy og Opsund. Foto:

– Vel anvendte penger

Opsund velforening, Hafslundsøy barnehage, Hafslundsøy barneskole og ikke minst beboere fra både Opsund og Hafslundsøy hadde strømmet til på begge sider av brua fredag formiddag. Ordfører Sindre Martinsen-Evje klippet snora samtidig som Sarpsborg veterankorps akkompagnerte det hele med korpsmusikk.

– Dette har vi ventet lenge på, og jeg synes det er et flott tilbud for beboerne både på Opsund og Hafslundsøy. Jeg er kjempefornøyd med åpningen og arrangementet, sier Martinsen-Evje til avisen.

Det er samme entreprenør som bygde «bølgebrua» i Spikerbukta som har stått for utbyggingen. Og 44 millioner er den endelige prislappen på gang- og sykkelbrua, som fredag formiddag ble åpnet for publikum.

– Dette er vel anvendte penger, og et flott tilbud til folket, mener Øivind Joneid.

Fornøyd prosjektleder

Prosjektleder Fahil Teib Serdar i Sarpsborg kommune kunne smile bredt, og mener at det var en god oppslutning rundt åpningen av den nye gang- og sykkelbrua.

– Vi er kjempefornøyde, og det var hyggelig at det kom mange folk til åpningen. Det eneste som gjenstår er noen terrengarbeider på hver sin side av brua. Arbeidet med tilførselsveiene starter om kort tid og vil stå ferdige våren 2018 om alt går etter planen, sier han.

I Sarpsborg telles personbiltrafikken, syklister og busspassasjerer, men hvor mange som besøker gågata i sentrum finnes det ingen dokumentasjon på.

FORNØYD: Prosjektleder Fahil Teib Serdar var storfornøyd med arrangementet fredag formiddag.

FORNØYD: Prosjektleder Fahil Teib Serdar var storfornøyd med arrangementet fredag formiddag. Foto:

Det vil det mest sannsynlig bli en forandring på, og det samme vil trolig skje på den nye gang- og sykkelbrua mellom Opsund og Hafslundsøy.

– Er det snakk om å sette opp et telleapparat her, slik som andre steder i byen?

– Det har vært snakk om det, og jeg tror at det kommer etter hvert, avslutter Fahil Teib Serdar.

Fakta

Artikkeltags