Sarping vant Høiåsrittet på sykkel

BEST I SPURTEN: Markus Eid Mellegård fra Sarpsborg slo Stian Mjølnerød-Lie i spurten.

BEST I SPURTEN: Markus Eid Mellegård fra Sarpsborg slo Stian Mjølnerød-Lie i spurten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Unggutten Markus Eid Mellegård fra Sarpsborg Sykleklubb vant Høiåsrittet i Halden 1. mai.

DEL

Han spurtet fordi haldenseren Stian Mjølnerød-Lie like før målstreken og vant med fire sekunder. Rittet er 35 kilometer langt.

Dermed ble det Sarpsborg-seier i rittet også i år. De siste årene har Bjørn Morten Gjellebæk vunnet dette løpet, men han stilte ikke opp denne gangen.

Eid Mellegård var naturligvis fornøyd etter målpassering.

– Det ble et tøft løp, men jeg dro nok en fordel av det underlaget som var inn mot mål, sier han til Halden Arbeiderblad.

– Jeg kjører jo mest rundbane, og har kanskje litt mer sprut i spurten med fast underlag, enn de andre gutta. Som er mer vane med å dunke i milevis, sier Eid Mellegård.

Han er fornøyd med å fortsette tradisjonen med en sarping på topp i Høiåsrittet.

– Jeg lovet jo Bjørn Morten Gjellebæk på forhånd at jeg skulle fikse Sarpsborg-seier igjen, smilte Markus Eid Mellegård til HA.

Det var forholdsvis vanskelige forhold i regnværet.

– Men jeg var heldig som ikke gikk i bakken ganske tidlig i løpet. Da lå jeg litt bak i feltet, og holdt på å kjøre i ryggen på en som veltet foran meg. Heldigvis gikk jeg klar, og kunne henge med videre. Etter den hendelsen holdt jeg meg helt foran i feltet, forklarte Eid Mellegård.

Per Thomas Fredriksen ble nummer ni, Tore Kristian Syverstad nummer elleve og Rune Nygård nummer 19. Alle tre er fra Sarpsborg Sk.

Artikkeltags