Gå til sidens hovedinnhold

– Ta hensyn til vårt engasjement og synspunkter!

Byutvikling

Byutvikling engasjerer og interesserer mange innbyggere i Sarpsborg. Svært ofte den siste tiden har det blitt gjort forsøk på å nå våre folkevalgte og beslutningstakere med vårt syn gjennom avisinnlegg, imidlertid uten angivelig å lykkes. Fellestrekk i vårt syn kommer frem gjennom frustrasjon til planlagte betongklosser på 6-8 etasjer i etablerte villastrøk.

Vi ønsker byutvikling velkommen, men etter en helhetlig god plan for fremtiden. Innlegg i Sarpsborg Arbeiderblad hvor involverte parter/byggherrer og arkitekter, har forsøkt å selge inn betongklosser som en berikelse for arkitektur og livskvalitet i Sarpsborg, oppleves som hårreisende.

For eksempel fikk kommunen fra utbyggeren av «Byhaven» valget mellom to alternativer. Politikerne valgte det som brøt med regler de selv har satt. Slikt skaper lite tillit til politikere og forvaltningen i kommunen.

Les også

Får bygge høyere i Byhaven

Bilder som fremlegges i avisen er fullstendig urealistiske og misvisende i forhold til størrelsesforhold, hvor det er grønt gress på taket i 6. etasje og store grønne trær mellom blokkene. Noe som ser pent ut på bildene.

Virkeligheten er en helt annen for eksisterende bebyggelse i området rundt. Estetisk vil disse betongklossene ruve i terrenget og legge nabobebyggelsen i skyggen.

Les også

Svalgangsblokk eller byvilla i grønne kvartaler

Et eksempel er den planlagte «Byhaven» og en tomt i Dronningens gate. I tillegg ønsker kommunedirektøren å selge Søsterboligen, en flott tomt som kunne vært benyttet til kulturhus, bibliotek eller lignende. I tillegg er det gitt positive signaler om salg av deler av gravlunden.

Folkevalgte: Vær så snill å ta hensyn til vårt engasjement og synspunkter. Vi er glade i byen vår, og mange ønsker ikke den slags bebyggelse og utvikling. Vi ønsker å fremme livskvalitet og trivsel.

Les også

Vippepunktet for et åpent eller lukket kvartal i Byhaven

Les også

Vil at politikerne skal få velge mellom to forslag til utbygging av Byhaven

Les også

Hvem lytter Arbeiderpartiet til?

Les også

Søsterboligen splittet både bystyret og Frp – men nå skal den selges for minimum 18 mill. kr

Les også

Bryter med Frps bystyregruppe – vil ikke selge Søsterboligen

Kommentarer til denne saken