Svært lite er forandret i trioens musikalske verden. Dette er platen som følger opp fjorårets selvtitulerte album, og før det var det «Morning Songs». En EP som resulterte i at bandet fikk berømmelsens lys kastet over seg. Ikke så rart, for dette er en av de beste EP-ene som er gitt ut her til lands.

Sånt skal det noe til å følge opp. Alle vil at alt som kommer skal være like bra. Fjorårets utgivelse var ikke like sterk. Det er ikke denne heller. Fordi høydepunktene mangler.

Det er fortsatt behagelig og hyggelig å høre trioen. Musikken er jordnær, i en kombinasjon av singer/songwriter og pop. De gjør det hele ukomplisert og enkelt uten at det blir kjedelig.

Størstedelen av albumet er spilt inn i Halden. Soundet er slik vi er vant til fra før. Problemet for Jim Stärk er å følge opp knallsterke låter som de har levert før. «Turn Around And Look» og «Quarter Moon» er gode sanger, men likevel ikke av det ultimate kaliber som bandet tidligere har vist at de kan servere.

Derfor er det vanskelig å sitte igjen med et overbevisende inntrykk etter å ha gått noen runder med denne platen. De har det ikke lett. For det første må de konkurrere mot seg selv, men de har også andre sterke konkurrenter innen samme sjanger på det nasjonale markedet. Jeg tenker da på Minor Majority som slo til med en sterk utgivelse tidligere i år.

Jevnt over holder Jim Stärk god kvalitet, men utfordringen med å toppe dette i noen klare høydepunkter, makter de ikke å takle denne gangen. Da vil det være så brutalt at ikke alle vil føle seg overbevist etter å ha hørt dette.

Uansett er det et godt produkt med et band som er stødig og fortrolig med det de holder på med. Utførelsen er det ingenting i veien med. Og: Det er helt sikkert en plate som du får høre mye på radio i tiden som kommer.

Dersom det ikke holder i tillegg til at du kan kjøpe produktet, så skal du være klar over at Jim Stärk kommer til Glenghuset senere denne måneden.

Last ned: «Turn Around And Look», «Quarter Moon» og «It's All Right».

Anmeldt av Erling Brøndmo