– Vi har lenge ønsket å lage en musikkvideo, men for å få til det var vi avhengig av støtte og hjelp. Når vi nå skulle sette opp noe som var vårt eget følte vi at tiden var inne for å få drømmen ut i live, sier Malin Schavenius til Sarpsborg Arbeiderblad.

Med hjelp fra Showfabrikken, Sarpsborg musikkråd, Hansa Borg Bryggerier og Østfold Energi er drømmen nå blitt til virkelighet og resultatet kan du se øverst i denne artikkelen.

Fire innspillingssteder

8. august samlet 120 unge Villekulla-skuespillere seg til innspiling av musikkvideo. De holdt på i åtte timer i Kulåsparken, i Glengshølen, på Kalnessletta og i en bakgård på Årum.

– Det var en fantastisk dag, hvor de små musikalskuespillerne fikk være med på noe de veldig sjelden får mulighet til, sier Schavenius, som forteller om en hektisk dag med stor innsats fra alle involverte for å få logistikken med kostymer, sangere og dansere til å gå opp.

– Men jeg tror vi alle kommer til å huske denne opplevelsen veldig lenge, sier Villekullas daglige leder.

Skrevet av Jonas Groth

Sangen musikkvideoen er bygget rundt heter «Tenker nå, lurer på» og er fra familiemusikalen «Magimysteriet».  Den er skrevet av Jonas Groth, som sammen med Benedict Parton står bak all musikken i dennyskrevne familiemusikalen, som har premiere på Sarpsbrorg scene første desember.

Det er Knut Erik Rønne som har skrevet manus til jubileumsforestillingen og han har også rollen som Rektor Stikkeland. Mens Patrik Stenseth har rollen som Snekker Andersen, besettes resten av rollene av de 200 barna som er medlemmer i Villekulla barne- og ungdomsteater.

Humoristisk familiemusikal

Forestillingen er en humoristisk familiemusikal om Sarpsborg i nåtid, samhold og vennskap - med glimt av miljøvern, magi og historie. Settingen er ifølge Schavenius denne:

«Det er 2016 og det er jul. Men sarpingene er ikke til å kjenne igjen. Noe alvorlig har skjedd. Men hva? Har det klikket for dem? Er de utsatt for et miljøfarlig utslipp? Har et forsøk på Inspiria gått fullstendig galt? Eller er noen med skumle planer bare misunnelige på sarpingenes suksess? Heldigvis har Sarpsborg unge, modige helter som tar saken. Og heldigvis har de tusen års historie å lære av».

– Vi er godt igang med øvelser, og vi gleder oss veldig til teppet går opp til tidenes storsatsning fra Villekulla, sier en stolt Malin Schavenius, som selv har regien og produsentansvaret.