Inspirerende London-opphold for lokal teater-jente

LONDON: 17-åringen Mathilda Berg fra Villekulla barne- og ungdomsteater tilbrakte romjulen i London, hvor hun deltok på workshopen til «Spirit Young Performance Company», som er en scenekunst skole.

LONDON: 17-åringen Mathilda Berg fra Villekulla barne- og ungdomsteater tilbrakte romjulen i London, hvor hun deltok på workshopen til «Spirit Young Performance Company», som er en scenekunst skole. Foto:

Mathilda Berg (17) dro i romjulen til London for å besøke talentfabrikken «Spirit Young Performance Company». Oppholdet ga mersmak.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Jeg har hatt det helt fantastisk, forteller 17-åringen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Eneste fra Norge

Berg deltok på en workshop hos «Spirit Young Performance Company», som er en scenekunst skole i London i perioden 28.- til 30. desember.

Den britiske skolen huser noen av Storbritanias mest eksepsjonelle unge utøvere, med mange studenter som har gjort store roller i West End, på TV og Film.

– Jeg var den eneste personen fra Norge, sier Berg.

17-åringen skulle være med i «Hamilton–An Acappella-medley».

– De fleste hadde i en eller annen sammenheng vært tilknyttet musikalmiljøet i West End. Det var dyktig studenter jeg ble kjent med, legger hun til.

Filmet i Covent Garden

TRIO: Jaynie Awcock (t.v.), Mathilda Berg og Lara Wallington (t.h.) var en god trio som framførte flere soloer i St. Paul's Church i Covent Garden.

TRIO: Jaynie Awcock (t.v.), Mathilda Berg og Lara Wallington (t.h.) var en god trio som framførte flere soloer i St. Paul's Church i Covent Garden. Foto:

Skolen ble grunnlagt i 2013, og er best kjent for profesjonell filming av forestillingene de setter opp. Resultatene har generert millioner av seere, der de unge talentene framfører en musikal på YouTube. Filmene til «Spirit Young Performance Company» har et publikum på rundt 1,5 millioner seere.

– Vi filmet i St. Paul's Church som ligger midt i Covent Garden, og jobbet med musikal-regissøren Phil Cornwell, det var stort, fastslår 17-åringen.

– Regissørene ved teaterfabrikken hadde plukket ut flere som skulle synge solo, og jeg var en av dem, etter at de avholdt en kort «audition», tilføyer hun med et smil.

Berg sang i en trio, bestående av Lara Wallington (14) og Jaynie Awcock (14), som begge er kjente fra musikaler i West End.

– Lara spilte hovedrollen i musikalen «Mathilda» i West End, så det er store stjerner, understreker 17-åringen.

Filmen som ble spilt inn er ikke offentliggjort for publikum ennå, men vil antagelig bli tilgjengelig på YouTube i slutten av måneden.

Reiser trolig tilbake

Hun legger ikke skjul på at oppholdet i London har vært meget interessant.

– Det har vært inspirerende, og jeg har lært utrolig masse, vi jobbet ganske hardt de dagene jeg var der, poengterer hun.

De fleste hadde i en eller annen sammenheng vært tilknyttet musikalmiljøet i West End. Det var dyktig studenter jeg ble kjent med.

Mathilda Berg (17), Teater-jente fra Villekulla

Berg er godt scenevant fra før, og har vært med i en del musikaler og familieforestillinger gjennom både Diorama og Villekulla.

Hun går andre året på musikklinja ved Greåker videregående skole, og har spilt i blant annet familiemusikalen «Annie», «Rockeulven», «High School Musical» og «Snøhvit og De Syv dvergene». Nylig spilte hun en av birollene i Villekullas «Magimysteriet».

Etter det korte oppholdet hos «Spirit Young Performance Company», har hun gjort seg godt bemerket og drømmen om å bli musikalartist øker.

– Jeg vil virkelig følge drømmen min, understrker hun.

– Alle som deltok på workshopen har fått invitasjon om å reise tilbake i mars, legger Berg til.

Skal du reise?

– Jeg har veldig lyst, og vi skal prøve å få det til, avslutter den talentfulle 17-åringen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

«Spirit Young Performance Company»

  • Skolen ble grunnlagt i 2013 av Sophie Boyce.
  • Er en deltidsskole i London.
  • Har fostret flere West End -stjerner.
  • Arrangerer flere workshops i løpet av året.
  • Filmene skolen publiserer på YouTube har et seertall på over 1,5 millioner.

Artikkeltags