Gå til sidens hovedinnhold

Til Erna, fra ungdommen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er et brev, et brev med en ønskeliste med fem ønsker fra oss unge til deg

Kjære Erna. Vi ønsker oss et samfunn, et Norge, med en skole der vi unge ikke trenger å føle skam når bestemor på 79 år ikke våger å møte oss fordi hun har lest nyheter om at ungdommen fester og rett og slett ikke bryr seg om avstand, Antibac og korona.

Fordi sannheten er at de fleste av oss unge er redd for smitte bestemor og bestefar. Vi fester ikke, vi holder avstand, vi bruker Antibac og bryr oss om korona.

Kjære Erna. Når vi går på vår lokale matbutikk opplever vi at hvis vi har skolesekken på ryggen på Kiwi eller Rema så opplever vi stadig flere blikk fra medmennesker. Tar vi derimot av skolesekken er opplevelsen en helt annen.

Kjære Erna. Vi ønsker oss en statsminister som er tydelig, også foran pressen. Uansett hva overskriftene i nettavisene sier så vet mamma, som alltid stoler på sønnen eller datteren sin, at vi bryr oss om avstand, Antibac og korona.

Kjære Erna. Vi ønsker oss en statsminister som gir mer penger til fylkeskommunene som er øremerket busser og flere avganger, slik at vi slipper å ha dårlig samvittighet for å ta kollektivtrafikk, både i by og på land.

Det er bra både for korona og for miljøet.

Kjære Erna. Vi ønsker at framtidens sykepleiere, framtidens fagarbeidere, framtidens ingeniører, som nå er studenter, ikke skal måtte være avhengig av rike foreldre for å kunne betale hybelleia uten å måtte kutte i matbudsjettet.

Aldri før har vi unge følt oss mer uglesett og mer redd, samtidig har det aldri vært så bred enighet i skoleklassene om hva som er viktig. Fordi vi vet at det er viktig med avstand, Antibac og korona.

Til slutt vil vi legge til at vi ønsker oss et varmere samfunn med plass til flere enn 50 av de 13.000 hjemløse i den nedbrente Moria-leiren i Hellas. Du sitter med begge hendene på rattet, ikke krasj i enda et tre. I så fall bør du kanskje vurdere førerkortet ditt, Erna.

Hilsen oss, ungdommen.

Kommentarer til denne saken