Gå til sidens hovedinnhold

Til Sarpsborgs politikere: Støtter dere dialog?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For kort tid siden ble vi minnet om at Norge er et lite land, og at verdiene toleranse og respekt ikke er noen selvfølge i møte mellom mennesker med ulike religioner.

En ung mann gikk inn i en moské og ønsket å drepe de som tilhørte en annen religion enn ham selv. Han valgte å reise til Bærum, han kunne like godt reist hit til oss.

Dialogforum Østfold jobber ut ifra verdiene respekt, toleranse og fellesskap. Vi er en forening med kristne og muslimer. Vårt formål er blant annet å arbeide for økt kunnskap om, og forståelse av kristendom og islam. Vi vil være et ressurs- og kompetansesenter for religionsdialog og samhandling mellom kristne og muslimer.

Vi har i dag 29 kristne og muslimske menigheter og organisasjoner som medlemmer. Dialogforum ble opprettet i Sarpsborg, og her har vi hovedbase for arbeidet.

Vi ser en usikkerhet blant mange av Sarpsborgs innbyggere. Manglende trygghet på andre religioner gjør at det er vanskelig å kjenne respekt og toleranse for andres religion. Vi ser at manglende trygghet gir fremmedhat, og utrygghet.

Sarpsborg er en stor kommune. Vi er nesten 60.000 innbyggere. Nesten 20 prosent av oss har et annet opprinnelsesland enn Norge.

Gjennom blant annet skoledager opplever vi at kunnskap gir både respekt, toleranse og bedre fellesskap på tvers av ulike livssyn. Dialogforum mener at disse verdiene er med på å forebygge blant annet politisk ekstremisme. Vi mener det, og tilbakemeldingene fra blant annet fagpersoner i kommunen sier det samme.

Dette arbeidet er ikke noe enkelt arbeid. I tillegg til at styret legger ned mange arbeidstimer, så har vi to ansatte i deltidsstillinger som hjelper til i arbeidet. I løpet av august har vi en fulltidsansatt leder. Det trengs en del penger for å drifte arbeidet. Alt kan ikke gjøres på frivilliges fritid. I dag bruker styret mye tid på å søke om midler til arbeidet. Den tiden ønsker vi å bruke på å fremme fellesskap, toleranse og respekt.

Dialogforum har et godt samarbeid med blant andre Sarpsborg Kommune. Vi er takknemlige og avhengige av det.

8. og 9.september gir vi vår stemme til de vi vil at skal bestemme i kommunen vår de neste fire årene. Vårt spørsmål til de politiske partiene i Sarpsborg er: - Hva mener deres parti er viktig å gjøre for at Sarpsborgs innbyggere skal kjenne på verdiene respekt, trygghet og toleranse for mennesker med andre livssyn enn sitt eget?

Kommentarer til denne saken