Gå til sidens hovedinnhold

– Tomme løfter fra kommunen

Artikkelen er over 1 år gammel

Balders gate

I januar ble det hogget ned trær på Kurland og i Balders gate uten at beboerne ble varslet.

Tommy Fredh, teamleder for Vei og Grøntanlegg i kommunen, uttalte da til SA at «de trærne som er felt, skal vi selvsagt erstatte». Virksomhetsleder Lars Jørgen Thoresen hos kommunalteknikk i kommunen sa til SA at «man vurderer hva slags trær som skal plantes til våren».

På Kurland er det blitt plantet nye trær, og det er jo fint.

Men nå er vi kommet til november, og ingenting er skjedd i Balders gate.

Gaten er et sørgelig syn. Trestubbene står igjen. Opp av den sprukne og hullete asfalten på fortauet vokser det ugress. Plastgresset på motsatt side viser tegn på slitasje, og ugresset vokser gjennom plasten. Hunder gjør fra seg der, og selv om eierne er flinke til å plukke opp, tenk på hva som blir liggende igjen og som plasten ikke kan absorbere. De nye trærne som er plantet, gjør lite av seg. De er tynne og pjuskete og har nesten ikke blader. Sikkert lettstelte, men er en dårlig erstatning for den gamle alleen. Vi trenger noe grønt å hvile i!

Hullene i asfalten er så store at det renner vann inn i kjelleren på bygget vårt.

Vi fikk høre at trærne var råtne, at grunnforholdene var dårlige. Stubbene som stod igjen, vitnet om trær som var langt fra råtne. Utpå vårparten ble det sprøytet gift på restene av trærne våre. Til tross for det, er to av dem på full fart opp igjen. Nå har vi to kraftige, grønne busker på fortauet. Bare det, er så mye bedre enn den nakne, grå gaten. Vårt verneverdige bygg har en lang, grå fasade og trenger det grønne innimellom.

Vår bønn er nå: Helst nye trær, men hvis ikke, la oss beholde det som vokser opp igjen. La dette bli nye trær. Gjør noe med asfalten.

Trær kan ikke være hindring for trafikk i Balders gate. Den er enveiskjørt, uten gjennomgangstrafikk.

Ansvarlige i kommunen kan ikke bare tenke praktisk og økonomisk. De har et ansvar når det gjelder å ta vare på det gamle og overlate en vakker by til fremtidens beboere.

Les også

Reagerer på trefelling i Balders gate: – Synet som møtte oss var bare trist

Les også

Trærne i Balders gate

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.