Norske rockelegender klare for Tons of Rock

Her er Raga Rockers i aksjon på klubben Lucullus i Molde i 1989. Foran et ellevilt publikum.

Her er Raga Rockers i aksjon på klubben Lucullus i Molde i 1989. Foran et ellevilt publikum. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De har spilt på Roskilde og levert rockehits på rockehits i Norge. Nå er Raga Rockers klare for Tons of Rock. Sammen med syv andre, nye navn.

DEL

- Raga Rockers trenger knapt noen introduksjon i Norge, men med et tributealbum der 137 av Norges beste artister tolker Raga-klassikere, så vil Raga Rockers befeste sin posisjon som en av de fire store, og rockeslagerene kommer til å hagle når Michael Krohn og co inntar Fredriksten Festning, lover festivalsjef Svein Bjørge.

For to uker siden kunngjorde Tons of Rock storsigneringen Black Sabbath.

I dag slipper de åtte nye band.

- Så langt har billettsalget vært fantastisk, sier Bjørge.

Her er de syv andre bandene som er klare i tillegg til Raga Rockers. Med festivalens egen beskrivelse av dem:

Behemoth fra Polen har i flere tiår finpusset sitt teknisk imponerende death metal-maskineri, og blitt et av de, om ikke det, største i sjangeren. Som en helt spesiell gest til Tons of Rock kommer Behemoth og fremfører det svært kritikerroste 2013-albumet «The Satanist» i sin helhet!

Sixx:A.M. blir Nikki Sixxs hovedprioritet nå som Mötley Crüe kaster inn sminkeboksen, og det er ikke uten grunn. Tre album har allerede gitt Sixx:A.M. en solid fanbase, og det er mange som har ønsket seg Mötley-bassisten til Tons of Rock. Môtley er historie, Sixx A.M. tar arven videre!

Amon Amarth har nærmest på egen hånd blåst ny liv i sjangeren viking metal, og dette ser ikke bare rått ut, men det ER tvers gjennom rått. Svenskene er blant de hardest arbeidende metalbanda som finnes, og regnes i dag som et av de aller heteste navna innen metal. Dette blir barskt!

Converge er en av gudfedrene innen metalcore, og har eksistert lenger enn sjangeren. Med utspring fra punken er kvartetten fra Massachussets ansett for å være et av de mest innovative og grensesprengende bandene innen metal, og nå kommer de til å sparke fra seg noe alvorlig i Norge i juni!

Leprous har etter hvert vokst seg ut av Norge, og er i dag blant de aller mest spennende bandene innen progressiv ekstrem metal. Bandet har tidvis vært like kjente som backingbandet til Ihsahn, men de står minst like støtt på egne bein, og med intet mindre enn seks album i sekken, kommer vi til å bevitne noe av det mest imponerende du finner innen ekstrem metal i dag.

Bodies er 80% norsk og 20% engelsk, og består blant annet av folk fra Amulet og Skambankt/ Kaizers Orchestra. Bandet er ubeskrevet som sådan, men det er ikke musikken de skal framføre. Her blir det Sex Pistols for alle penga, og med fokus på historiens mest berømte og beryktede album Never Mind the Bollocks, blir det en herlig stund med punk på sommerens festival.

Below fra Sverige bærer arven fra Candlemass med glans, og bandet ble snappet opp av selveste Metal Blade nesten før de var ferdig med første øving. Med tungt driv, kombinert med fantastisk vokal og nydelige gitarharmonier, er svenskene snart ute med oppfølgeren til sin flotte debut «Across the Dark River», og doomdance kan øves inn!

Hva synes du om nivået på bandene som foreløpig er klare forTons of Rock? Diskuter i kommentarfeltet under!

Artikkeltags