– Alkoholloven gjelder hele året, også på nyttårsaften, minner SLT-koordinator Tone Faale i Sarpsborg kommune om.

Et familiearrangement

Når flere tusen mennesker i kveld inntar Sarpsborg torg for å telle ned til jubileumsåret 2016, er dette ment å være et familiearrangement.

– Vi ønsker at torgfesten skal være hyggelig for alle, også barnefamilier. Det betyr at det er nulltoleranse når det gjelder medbrakt alkohol og åpenbart påvirkede personer får ikke slippe inn. Det er den samme praksisen som gjelder her som det er gjennom MAKS-samarbeidet i utelivsbransjen, sier Faale.

Som SA tidligere har skrevet, vil Sarpsborg torg blir gjerdet inn i forbindelse med den store torgfesten. De serveringsstedene som ligger innenfor inngjerdingen kan selvsagt skjenke og servere sine gjester, men det blir ikke servert alkohol til personer som ikke er restaurantgest.

– Det er ikke smart å ta med verken alkoholholdig drikke eller fyrverkeri til torget i kveld. For det første vil de bli fratatt det de har med seg, og for det andre vil de bli nektet adgang til torget. Det er viktig å presisere at det er forbudt å drikke alkohol på offentlig sted. Og Sarpsborg torg er et offentlig sted, minner ordenssjef Roger Bøe i Sarpsborg-politiet om.

Tryggere by

Profesjonelle ordensvakter fra Securitas har oppgaven med å kontrollere og sørge for at kveldens torgfest skal bli en hyggelig og minnerik kveld, og Faale tror det blir en skikkelig folkefest.

– Vi har gjennom MAKS-samarbeidet opplevd at beruselsesgraden på utestedene i byen har gått ned, noe som har ført til at stadig flere synes det er hyggelig å ta en tur ut på byen. Dessuten har samarbeidet gjort Sarpsborg til en tryggere by i løpet av de siste årene, sier hun.

MAKS