Det ble en herlig kveld for Sparta borte mot bunnlaget Ringerike torsdag. Det stod 2-2 etter 1. periode, men Sparta drepte matchen med fem mål og overveldende dominans i midtperioden. I 3. periode scoret Sparta tre ganger til, før Ringerike vartet opp med to reduseringer. Dermed endte det med 10-4-seier for Sparta.

Storseieren gjør at Sparta nå står med 23 poeng etter 12 spilte kamper.

Sparta hadde suverent flest avslutninger på kassa i 1. periode; 19 - mot hjemmelagets 5, men Ringerike var effektive på sine få. Det gjorde at det stod 2-2 etter de første tyve minuttene i Schjongshallen torsdag kveld.

Sparta tok ledelsen i kampen. I undertall fire mot fem kom Trym Østby mot Ringerike-keeper Mattias Pettersson, men ble slashet av Michael Söderberg i avslutningsøyeblikket - og det ble dømt straffeslag til Sparta. Kristian Jakobsson var kald, tok en flott dragning og satte pucken i nettet på backhand. 1-0-ledelse til gjestene etter 6.08.

Men Sparta spilte fortsatt i undertall, og det utnyttet Ringerike. Johnny Corneil ordnet 1-1 på tiden 7.19.

Sparta pådro seg en ny utvisning senere i perioden. Det så ut til at de skulle ri av undertallet, men kun tre skunder før de ble fulltallige fikset Colin Jacobs 2-1-ledelse for vertene. Den der burde nok Sparta-keeper Kevin Carr avverget. 2-1-målet til Ringerike kom da kampuret viste 13.22.

Men Sparta svarte umiddelbart. Det ble 2-2 på tiden 13.37. Det sørget Martin Grönberg for, etter forarbeid av Håvard Salsten og Sebastian Selin.

I midtperioden var det total Sparta-dominans – og de banket fem pucker i Ringerike-nettet. Det startet tidlig: Allerede 1.15 ut i 2. periode tok Sparta ledelsen med 3-2. Sebastian Selin fant Miihkali Teppo – som enkelt kunne sette pucken i nota.

Det var starten på et skikkelig målkalas. Emil Lundberg ordnet Spartas fjerde på tiden 23.42, etter forarbeid av Niklas Roest og Kristian Jakobsson. Det målet kom i overtall fem mot fire for sarpingene.

Sparta var supereffektive. Nummer fem var signert Vetle Salsten og kom da det var spilt 24.20. Her var det Sondre Ahlsen og Henrik Knold som stod for forarbeidet.

Da kampuret viste 27.27 sørget Paulius Gintautas for 6-2-ledelse for Sparta, da han styrte en puck fra Jesper Martinsen Lilleberg inn i nettet bak en fortvilet Ringerike-målvakt Pettersson. Også Eirik Børresen hadde assist her.

Periodens femte og Spartas syvende kom på 31.55. Da gikk det fort; fra Martin Grönberg, til Håvard Salsten – og til Sebastian Selin, som med det scoret sitt fjerde mål på to kamper. Han hadde jo som kjent tre nettkjenninger mot Grüner i forrige runde.

Ringerike byttet keeper etter dette. Pettersson gikk ut, Jørgen Rønning kom inn i stedet.

7-2-ledelse til Sparta etter en enveiskjørt midtperiode i Hønefoss.

Det ble ytterligere tre Sparta-mål i den siste perioden. Eirik Børresen satte inn sarpingenes åttende i et overtallsspill på tiden 40.50, assistert av Sebastian Selin og Jonas Meisingset, før Emil Lundberg satte nummer ni da det var spilt 41.43. Her hadde Kristian Jakobsson og Jesper Martinsen Lilleberg assist.

Og det skulle bli tosifret. Den som hadde gleden av å ordne det var Martin Grönberg, Spartas bestemann i denne kampen. 10-2-målet til Sparta kom da kampuret viste 47.14. Grönberg scoret da med et sikkert og godt skudd, og Håvard Salsten og Niclas Jessesen hadde assist.

Sparta senket seg litt etter dette, og Ringerike fikk slått litt tilbake og pyntet på målprotokollen med to reduseringer. Dermed endte det 10-4 til Sparta.

Allerede lørdag er det ny kamp for Sparta-gutta. Da kommer Manglerud Star på besøk til Sparta Amfi. Den kampen starter klokken 16.00 og sendes også direkte på SA.TV.

Kampfakta

Ishockey, eliteserien

Ringerike - Sparta 4-10
(2-2, 0-5, 2-3)
Schjongshallen

Mål:
0-1 (6.08, straffeslag) Kristian Jakobsson
1-1 (7.19) Johnny Corneil (Leonards Rimjans, Håkon Nilsen)
2-1 (13.22) Colin Jacobs (Michael Söderberg, Kristoffer Thomassen)
2-2 (13.37) Martin Grönberg (Håvard Salsten, Sebastian Selin)
2-3 (21.15) Miihkali Teppo (Sebastian Selin)
2-4 (23.42) Emil Lundberg (Niklas Roest, Kristian Jakobsson)
2-5 (24.20) Vetle Salsten (Sondre Ahlsen, Henrik Knold)
2-6 (27.27) Paulius Gintautas (Jesper Martinsen Lilleberg, Eirik Børresen)
2-7 (31.55) Sebastian Selin (Håvard Salsten, Martin Grönberg)
2-8 (40.50) Eirik Børresen (Sebastian Selin, Jonas Meisingset)
2-9 (41.43) Emil Lundberg (Kristian Jakobsson, Jesper Martinsen Lilleberg)
2-10 (47.14) Martin Grönberg (Håvard Salsten, Niclas Jessesen)
3-10 (49.41) Johnny Corneil (Thomas Bækken, Håkon Nilsen)
4-10 (51.34) Thor Jørgen Torp Friestad (Håkon Engh, Thomas Bækken)

Skuddstatistikk: 28-45 (5-19, 9-17, 14-9)

Utvisninger: Ringerike 4 x 2 min., Sparta 4 x 2 min.

Hoveddommere: Robin André Berg og Mats Wikstrand.

Spartas lag:
Målvakt: Kevin Carr.
Førstefemmer: Marcus Fagerudd, Jonas Meisingset, Emil Lundberg, Trym Østby og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Maksims Ponomarenko, Miihkali Teppo, Sebastian Selin, Håvard Salsten og Martin Grönberg.
Tredjefemmer: Robin Soudsky, Jesper Martinsen Lilleberg, Paulius Gintautas, Niklas Roest og Eirik Børresen.
Fjerde løperrekke: Vetle Salsten, Henrik Knold og Sondre Ahlsen.
Syvende back: Niclas Jessesen.

SA-børsen:
3 poeng:
Martin Grönberg
2 poeng: Sebastian Selin
1 poeng: Emil Lundberg