Gå til sidens hovedinnhold

Total Intercity-forvirring

Artikkelen er over 1 år gammel

Jernbanesaken Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mye man kan bli forundret over i Intercity-utbyggingen gjennom Østfold og spesielt i Sarpsborg hvor alt ser ut som total forvirring for utenforstående.

Vi ser at valget i 2019 nå har bedøvet enkelte partier etter overfølsomme partiprogrammer. Gnisten er ikke lengre til stede og nå ser det ut til at det viktigste er å finne så mange feil som mulig rundt hele utbyggingen selv, om Samferdselsdepartementet har klargjort at Intercity-utbyggingen på Østlandet skal gå gjennom byer og tettsteder.

Ser vi på Nedre Glomma tyder alt på at Fredrikstad ikke vil la seg stoppe uansett nye utredninger av rett linje, siden den saken har aldri vært utredet eller vedtatt.

Det som nå skjer i Sarpsborg ligner mer på intriger og beskyldninger om hvem som har sagt det og ikke sagt det, vedtak som splittes opp av enkelte partier og personer som driver sitt eget parti i partiet.

Det som forundrer meg er at det ikke kan være håndfaste dokumenter som belyser saken godt, og at vi da kunne ha sluppet slike medieoppslag som noen partier tydeligvis liker å markedsføre seg med. Er det slik at disse partiene har blitt veldig hårsåre etter valget og skal prøve og fortelle at de som stemte på dem skal vite at vi er til stede og prøver alle omveier med å starte hele prosessen på nytt.

Vi savner en riktig formulering av hele saken fra det som er vedtatt i bystyret, ellers blir det bare ord mot ord som ingen forstår noe av.

Vi kan vel anta at vi har en talsperson som kan ordlegge seg og finne så mange argumenter som mulig og dermed få gehør fra noen andre partier.

Det som forundrer meg mest er at KrF lar seg være med på slike leserbrev med en så dreven politiker som Annar Hasle. Han burde kunne lese dokumenter og ikke la seg rive med av andres meninger i enkelte partier.

Kanskje tiden er inne for å se videre på ny Sarpsbru. Jeg tror den poteten er varmere enn hele Intercity-utbyggingen, for det er innfartsåren til Sarpsborg. Vi har ingen tid å miste, den er allerede knapp. Til alle partier: Begynn å samarbeide – det er lov å være uenig, men slutt å finne oppkonstruerte motsetninger.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.