Kvinne omkom i trafikkulykke i Oslofjordtunnelen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lastebil og personbil involvert i ulykke onsdag morgen. Tunnelen ble stengt mens havarikommisjonen gjorde sine undersøkelser.

DEL

(Moss Avis) SISTE: Oslofjordtunnelen ble åpnet ved 07-tiden torsdag morgen.

En kvinne omkom etter en trafikkulykke i Oslofjordtunnelen like etter klokken ni onsdag morgen. Veitrafikksentralen meldte først om ulykken klokken 09.10. Onsdag ettermiddag melder follopolitiet at den omkomne kvinnen var i 50-årene, og at pårørende er varslet.

Ulykken skjedde i bunnen av tunnelen. Opprydningsarbeidet er igang, men det er tidkrevende. Det er usikkert hvor store skader det er på tunnelveggen, og tunnelen vil derfor være stengt på ubestemt tid.

Tunnelen åpnet igjen torsdag morgen rett før klokken 07.

Undersøkte tunnelen

- Det er altfor tidlig å si noe om hvor lenge tunnelen vil være stengt på nåværende tidspunkt. Vi har folk inne i tunnelen som vil få oversikt over skadeomfanget på tunnelen, så snart redningstetatene og Havarikommisjonen har avsluttet sitt arbeid. Inntil så er skjedd, er alt jeg kan si at tunnelen er stengt på ubestemt tid, sa avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen tidligere onsdag.

Fastklemt

– Det har vært en kollisjon mellom en trailer og en personbil. Én person er bekreftet omkommet. Vi har ikke identifisert personen ennå. Åstedet er nå fryst, i forhold til at vi må få frigjort en del masse. Traileren var full med sagflis. Vi forventer at tunnelen vil være stengt ganske lenge, sier innsatsleder Ronny Samuelsen til Akershus Amtstidende.

Den omkomne personen satt fastklemt i personbilen, under lastebilen.

– Per nå er det fysisk umulig å komme forbi ulykkesstedet, sier Samuelsen.

– Var det flere personer i bilen?

– Nei, én person i bilen, altså fører. Vi vet ingenting om nasjonalitet. Fører av lastebilen er uskadd, men naturlig nok preget av hendelsen.

– Hvor lenge vil tunnelen være stengt?

– Det er umulig å si, men lenge.

Frigjøringsarbeidet ble stoppet

Brannvesenet stoppet arbeidet med å få ut den døde av personbilen, i påvente av at Havarikommisjonen ankom ulykkesstedet.

Riksvei 23 er stengt helt fra Vassum-krysset til Kjellstad i Lier, hvor veien møter E18.

OSLOFJORDTUNNELEN

* Oslofjordtunnelen går mellom Frogn og Hurum under Oslofjorden, og er 7306 meter lang.

* Største stigning er 7 prosent, og det dypeste punktet er 134 meter under havet.

* Tunnelen ble åpnet i 2000, og er en del av riksvei 23.

Politiets innsatsleder Ronny Samuelsen utenfor Oslofjordtunnelen.

Artikkeltags