Wik Emil til storløp i Paris

GOD: Sarpsborg-hesten Wik Emil har kvalifisert seg til et storløp i Paris. Dette bildet er tatt etter en V75-seier på Klosterskogen. Foto: Hesteguiden.com

GOD: Sarpsborg-hesten Wik Emil har kvalifisert seg til et storløp i Paris. Dette bildet er tatt etter en V75-seier på Klosterskogen. Foto: Hesteguiden.com

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Martin Wik skal til Paris i seks dager. Travhesten Wik Emil som sønnen Jørgen eier, skal følges nøye. – Jeg har aldri reist så langt, sier han.

DEL

– Den lengste turen min har vært til Finland, åpner Martin Wik.

Far og sønn har gullklumpen Wik Emil sammen. Hingsten har gjort det solid i travløpene det siste året, og vant kvalifiseringen til deltakelse i to løp på Europas største travbane Vincennes utenfor Paris i Frankrike. Det første oppgjøret går søndag. Godt over 80.000 kroner tilfaller vinneren der. Løp nummer to går torsdag til uken.

– Avreise er søndag, hjemturen går fredag. Hva som venter meg har jeg ikke peiling på. Turen er gratis i egenskap av at det franske travforbundet inviterer, forteller han.

Blir hjemme

– Hva med sønnen din Jørgen, blir han også med?

– Nei, han er sykmeldt og får se løpene på TV.

Wik Emil vant kvalifiseringsløpet som gikk under V75-kjøringen på Bjerke travbane den 21. januar. Hesten tok en råsterk seier på den gode kilometertiden 1.25,6 over 2.100 med autostart.

Det er Geir Flåten som er trener for Wik Emil.

Foruten Wik Emil består det norske laget av Tojo Prinsen, Mino og Finnskog Fokus.

Reiste tirsdag

Veien ned til Vincennes er lang og kronglete for en travhest. Wik Emil forlot Norge tirsdag sammen med de tre andre norske deltakerne.

– Etter det jeg kjenner til tar det et drøyt døgn før hestene er framme, forteller 66-årige Martin Wik videre. 

– Er du spent, er dette den store drømmen som går i oppfyllelse?

– For min del er det mer enn en drøm. Jeg er spent, jeg gleder meg, avslutter Martin Wik. 

Artikkeltags