Klart for ny sesong på Kala

SPENNING: Søndag starter en ny løpssesong på Kala Travpark. Da er det igjen duket for fart og spenning på Sarpsborg-banen.

SPENNING: Søndag starter en ny løpssesong på Kala Travpark. Da er det igjen duket for fart og spenning på Sarpsborg-banen. Foto:

Av

Søndag åpner Kala Travpark portene for en ny løpssesong med godt over 60 hester på startstreken.

DEL

Som vanlig blir det så vel som ponniløp som travritt i tillegg til ordinære sulkyløp. Programmet viser ti velfylte løp for travere i alle størrelser.

På slike lokalkjøringer knytter det seg som regel størst interesse til unghestene. Og søndag skal de håpefulle treåringene vise seg fram for første gang.

I det innledende kaldblodsløpet er flere toppstammede unghester på farten over distansen 1900 meter.

De øvrige løpene ligger også an til å bli severdige oppgjør. Her stiller en rekke formsterke travere på startstreken. Og i de to ponniløpene skal rekke unge kusker konkurrere med sine minitravere.

Flere løpsdager

– Det ene er et rekruttløp for ponnikusker under opplæring. På Kala har vi alltid sett viktigheten av rekruttering til sporten, sier Elin Kristin Nilsen i Kala-styret.

På Kala har vi alltid sett viktigheten av rekruttering til sporten

Elin Kristin Nilsen, Kala-styret

Som også kan fortelle at antall løpsdager på Kala vil øke i 2018.

– Det blir totalt seks lokalkjøringer. I tillegg kommer totostevnet, som trolig vil avvikles i august. Nytt av året er en ekstra lokalkjøring midt i juni. Dette blir et noe annerledes stevne, hvor det i stor grad vil bli fokusert på familieaktiviteter, sier hun.

Kalabanen driftes av fem lokale travlag. Aktiviteten er stor, og banen er etter hvert blitt et komplett anlegg.

Godt samarbeid

– Samarbeidet er meget bra i Kala-styret. Nå er klubbhuset ferdig oppusset, noe som har krevd en del ressurser. Når det gjelder løpsbanen, skal den være i god stand til søndagens kjøring. Det har vært noe bløtt på bortre langside, men det vil nok tørke opp, avrunder Elin Kristin Nilsen.

Artikkeltags