– Vi har behov for hjelp fra 500 sarpinger som vil være med og samle inn penger slik at CARE kan fortsette arbeidet sitt med å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet, sier komitéleder Lisbeth Nesteng, til kommunens egne nettsider.

Starter rekruttering

Midlene som kommer inn via TV-aksjonen skal gi minst 400.000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder et bedre liv. Pengene skal gi dem mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet.

I fjor samlet sarpingene inn 2.161.288 kroner under TV-aksjonen.

Ifølge nettsidene til kommunen har Lisbeth Nesteng med seg politikerkollega Iris H. Vilster, Bente Kjenstad Jæger (leder av iSarpsborg), og Helene E. Lengfelder, Siri Anette Larsen og Katrine Kjæreng Kolstad fra Sarpsborg kommune i komiteen sin.

I tillegg har Norske Kvinners Sanitetsforening besluttet å mobilisere ekstra for årets TV-aksjon, og leder av Sanitetsforeningen i Sarpsborg Merete Fjellgaard, er dermed en viktig samarbeidspartner, informerer kommunen. Nå som kommunekomiteen er på plass starter jobben med å rekruttere totalt 500 bøssebærere.

 

Slik melder du deg:

– Vi håper og oppfordrer alle de som er interesserte i å gå med bøsser til å melde seg så tidlig som mulig! På den måten får vi alle detaljer vi trenger på plass i god tid, og kan tilrettelegge best mulig, sier Helene E. Lengfelder på servicetorget.

Du kan melde deg som bøssebærer enten ved å ringe Servicetorget i Sarpsborg kommune, ved å sende en e-post til tvaksjon@sarpsborg.com eller gå inn på www.blimed.no.

Det er 18-årsgrense for å gå med bøsse. Aksjonsdagen er som nevnt søndag 20. oktober. Bøssebærerne begynner å gå klokken 15.00.

– Vi gleder oss over at vi hvert år ser at barn og unge melder seg på og ønsker å gå, men minner om at det er 18-årsgrense for å gå med bøsse. Det løser seg fint ved at en forelder eller besteforelder er med å gå sammen med barna. La det bli årets viktigste søndagstur også denne gang, oppfordrer Helene E. Lengfelder via nettsidene til kommunen.