Gå til sidens hovedinnhold

Treningssenter til besvær, men også til glede

Artikkelen er over 1 år gammel

Sports Club Sarpsborg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er veldig trist med konflikten mellom Sports Club Sarpsborg og beboerne i etasjene over, med utbyggere og gårdeiere. Det er trist ikke minst for Østre bydel som sådan, og for de mange som trener på senteret og som har dette ikke bare som et sted for fysisk trening, men også sosialt samvær.

Jeg kjenner ikke saken godt nok, dessverre, til å kunne si hvem som har skyld i hva. Etter hva jeg forstår er det sentrale lydisolering og hvem som skal ta ansvaret for det, slik at ikke de som bor i etasjene over senteret opplever mer ubehag. Jeg vet derimot at senteret er viktig for mange mennesker, både fysisk, psykisk og sosialt. Trening og fysisk aktivitet sammen med andre gjør underverker for oss mennesker.

Senteret er også viktig for Østre bydel og er et udiskutabelt positivt innslag i en ellers forholdsvis grå bydel.

En bydel som politikere har lovet å «løfte» for flere år siden.

Politikerne skal behandle denne saken førstkommende onsdag, derfor fortet jeg meg med å skrive dette nå. For jeg vil komme med en innstendig oppfordring til politikerne om å ha de forhold jeg skriver her i bakhodet når de skal avgjøre hva de vil foreta seg i saken.

Jeg trener selv på senteret og har opplevd det jeg har beskrevet ovenfor. I tillegg har senteret dyktige ansatte som både kan veilede innen trening og fysisk aktivitet, og de har fysioterapeuter som gir råd og behandling ved skader.

Hvem som har skyld i hva, håper jeg kommer fram ved en etterrettelig og rettferdig prosess.

Bøter og sanksjoner bør uansett være bedre enn å kaste ut noen.

Kommentarer til denne saken