Jørgen Lippert startet som som en joker som nummer 81, og det skulle vise seg at han var den av «kanonene» som startet først. Ved alle passeringene underveis i løypa var 19-åringen raskest av dem som hadde passert. Etter hvert skulle det utvikle seg til å bli en knallhard bronsekamp, etter som nordmannen Jon Rolf Skamo Hope og russeren Sergey Adashev stakk fra i tet.

Fantastisk avslutning

Jørgen Lippert startet og avsluttet løpet veldig bra. På 1,3 kilometer lå han på sølvplass, så var passeringene 7 (2,4 kilometer), 7 (3,1) og 6 (5,0), før han virkelig fikk opp farten på siste halvdel av løpet. Fra 7,4 kilometer og inn til mål avanserte han fra en sjetteplass, via fjerdeplassen 1,9 kilometer før mål og til bronsemedaljen, som han sikret seg med 1,7 sekunders margin til Harald Østberg Amundsen.

De siste kilometerne gikk Lippert raskere enn de aller fleste. Kun gullvinner Jon Rolf Skamo Hope gikk fortere. For eksempel gikk Trøsken-gutten seks sekunder raskere venn russeren Sergey Adashev, som mistet gullet til Jon Rolf Skamo Hope på de siste 1,9 kilometerne.

Jørgen Lippert fulgte altså i aller høyeste grad opp søndagens strålende sølv på sprinten. Og har ordene sine i behold.

– Når jeg er i form, får jeg til det aller meste!

Resultater

Ti kilometer klassisk, junior-VM:

1. Jon Rolf Skamo Hope, Norge     24.58,8

2. Sergey Adashev, Russland           + 9,0

3. Jørgen Lippert, Norge                + 27,9

4. Harald Ø. Amundsen, Norge       + 29,6

5. Haavard Moseby, Norge             + 39,8

6. Kirill Livnyuk, Russland                + 40,3