Løypesjef Skule Reiersen forteller at kuldeperioden gjorde at de fikk produsert kunstsnø til hele lysløypa på rundt tre kilometer.

– I tillegg har vi fått natursnøen. Når værmeldingen sier fem kuldegrader og opphold på tirsdag må det bli helt perfekt for skolekarusellrennet, sier Reiersen.

Fire renn

Trøsken IL arrangerer i januar og februar fire skolekarusellrenn, der det første går tirsdag. Rennene er åpne for alle som går på barneskolen, og skolen med flest deltakere får napp i vandrepokalen. I fjor var det Grålum barneskole som fikk napp i pokalen. Da var det 181 barn som deltok i det første rennet, mens det var hele 260 som var med i det andre. Rennleder Arild Bergsland håper på 180–200 deltakere tirsdag.

Rekrutteringsarena

– Med de forholdene vi har i Harehjellen nå ser det ut som at vi kan få en pangstart på karusellen i år, sier Bergsland.

– Hva betyr skolekarusellrennene for Trøsken IL?

– Vi ser på den som en rekrutteringsarena. Vi får opp barn som normalt ikke er med i Trøsken. I skolekarusellrennene får de prøvd seg i en enkel konkurranseform, og så håper vi at noen blir med videre. Det er også et tiltak for å aktivisere barn og unge samtidig som det skal være for alle uansett ambisjons– og ferdighetsnivå. Vi stiller også med smørebistand slik at alle som trenger det får hjelp til å smøre skiene. Det er bare å møte opp og melde seg på, men jeg vil oppfordre folk til å være tidlig ute. Veien opp til Harehjellhytta er en utfordring for oss når det er mye folk, sier Bergsland.

SKOLEKARUSELLRENN

Trøsken IL arrangerer fire skolekarusellrenn.

Det første er tirsdag med påmelding fra 17.30 og start fra 18.30.

De tre siste rennene går 26. januar, 9. februar og 1. mars.