Nå bør du ikke bade i Tunevannet

IKKE BAD: Onsdag ettermiddag er det full aktivitet på den populære badeplassen i tilknytning til Tunevannet. Nå fraråder kommunen bading.

IKKE BAD: Onsdag ettermiddag er det full aktivitet på den populære badeplassen i tilknytning til Tunevannet. Nå fraråder kommunen bading. Foto:

Blågrønnalgene har tatt overhånd i Tunevannet. Og det er fremdeles fullt av mennesker på badeplassen. Sarpsborg kommune fraråder nå bading inntil algene er borte.

DEL

Det var onsdag kommunen tok beslutningen om å fraråde bading. Da hadde en funnet oppblomstring av blågrønnalger ved brygga til roklubben og på den lille stranda mellom roklubben og pendlerparkeringen.

Selv om det ikke er den massive algeoppblomstringen i badevannet som vi har sett tidligere somre, velger altså kommunen å fraråde bading i Tunevannet nå.

Tunevannet er et av byens mest populære badesteder.

– Vi sjekket Tunevannet tirsdag 9. juli og så ikke alger i vannet, men onsdag 10. juli observerte vi dem. Derfor fraråder vi nå bading i Tunevannet inntil blågrønnalgene er borte, opplyser kommunen på sine nettsider.

Algene er giftige og kan medføre oppkast, diare og allergiske hudreaksjoner som kløe og utslett.

Masseoppblomstring av alger i ferskvann skyldes god tilgang på næringsstoffer, spesielt fosfor. Tunevannet er et næringsrikt vann. Algene blomstrer kraftig når de får de riktige forhold med nok næringsstoffer, lys og økt vanntemperatur.

Ved oppblomstring av alger setter kommunen opp skilt som fraråder bading i Tunevannet raskest mulig.

Se etter skilt ved badebrygga og den lille stranda mellom Roklubben og pendlerparkeringsplassen, melder kommunen.

Når SA kommer til Tunevannet finner vi ingen slike skilt.

Artikkeltags