Dermed ble det en gedigen nedtur for Sparta lørdag. Vertene hadde stort press og til sammen 45 skudd på mål, mot Lillehammers 17, men det var Lillehammer som vant til slutt. Det stod 2-2 etter tre perioder, før Johan Eriksson avgjorde for Lillehammer i sudden death, sikret 3-2-seier til gjestene og at bonuspoenget ble med opp til OL-byen.

Sparta var det beste laget i 1. periode, med klart flest avslutninger på kassa, men det stod 1-1 da sluttsignalet gikk for de første tyve minuttene. Sparta tok ledelsen da kampuret viste 5.02. Da scoret Vetle Salsten sitt første mål i Sparta-drakt.

Men Lillehammer slo tilbake og utlignet like etterpå. 1-1-målet kom da det var spilt 6.37, og målscorer var Nick Dineen.

I midtperioden ble det ingen nye scoringer, til tross for at Sparta hadde suverent flest avslutninger på mål da også – ti, mot Lillehammers én. Sparta fikk også mulighet i overtall fem mot tre i nesten to minutter i løpet av perioden, men da klarte de ikke å få et eneste skudd på kassa.

Sparta jaget ledelse i 3. periode, men i stedet var Lillehammer effektive og fikk 1-2 på tiden 53.09, signert Martin Gran. Sparta trykket på, og de fikk mulighet i et nytt fem mot tre-overtall også i denne perioden, også nå uten uttelling.

Men kun sekundet før full tid – på tiden 59.59 – fikk Sparta til slutt utligningen - etter stort press. Det sørget Paulius Gintautas for med et skudd fra distanse.

Dermed ble det sudden death, og her avgjorde altså Lillehammer. Dermed ble det et surt 2-3-tap for Sparta på en dag der de hadde suverent flest avslutninger på mål, men ikke klarte å få nødvendig uttelling. Bonuspoenget ble dermed med Lillehammer-spillerne hjem.

Etter lørdagens kamp skal Sparta spille ny seriekamp lørdag 15. oktober. Også det er hjemmekamp. Da kommer nemlig Grüner på besøk til Sparta Amfi.

Kampfakta

Ishockey, eliteserien

Sparta - Lillehammer 2-3 etter sudden death
(1-1, 0-0, 1-1, 0-1)
Sparta Amfi

Mål:
1-0 (5.02) Vetle Salsten (Jonas Meisingset, Paulius Gintautas)
1-1 (6.37) Nick Dineen (Sverre Rønningen, Martin Gran)
1-2 (53.09) Martin Gran (Nick Dineen)
2-2 (59.59) Paulius Gintautas (Marcus Fagerudd, Emil Lundberg)
Spilleforlengelse: 2-3 (60.48) Johan Eriksson

Skuddstatistikk: 45-17 (17-6, 10-1, 18-9, 0-1)

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.

Hoveddommere: Robert Hallin og Mats Wikstrand.

Tilskuere: 1.728

Spartas lag:
Målvakt: Tobias Normann.
Førstefemmer: Jonas Meisingset, Marcus Fagerudd, Emil Lundberg, Niklas Roest og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Niclas Jessesen, Miihkali Teppo, Eirik Børresen, Martin Grönberg og Sebastian Selin.
Tredjefemmer: Maksims Ponomarenko, Robin Soudsky, Paulius Gintautas, Trym Østby og Vetle Salsten.
Fjerde løperrekke: Jesper Martinsen Lilleberg, Henrik Knold og André Bjerketvedt.
Syvende back: Anders Meisingset.

SA-børsen:
3 poeng:
Vetle Salsten
2 poeng: Paulius Gintautas
1 poeng: Eirik Børresen