Lærte overlevelsesteknikk av TV-kjendis

NYTTIG BESØK: Klasse 7B ved Hornnes skole kunne juble over ild på bålet, sammen med overlevelsesekspert og programleder Espen Simonsen.

NYTTIG BESØK: Klasse 7B ved Hornnes skole kunne juble over ild på bålet, sammen med overlevelsesekspert og programleder Espen Simonsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevene i klasse 7B ved Hornnes skole har en «Øya»-deltaker som lærer. Nå har de også lært hvordan de skal overleve ute i naturen av programleder og overlevelsesekspert Espen Simonsen.

DEL

Klasse 7B ved Hornnes barneskole har denne vinteren dratt nytte av at læreren deres, Anette Frøyland, deltok i realityserien «Øya» på TV2. I forrige uke fikk de dessuten besøk av seriens programleder, Espen Simonsen, som lærte dem enda mer om hvordan man best overlever ute i naturen.

Viktig å kunne gjøre opp ild

Ettersom lærer Anette Frøyland var en av deltakerne i «Øya, som ble vist på TV2 denne vinteren, har elevene hennes lært mye om hvordan det er å leve på en øde øy i Stillehavet.

– Det viktigste for å kunne leve av naturen, også den norske er å kunne lage et bål. Uten bål kan vi ikke få kokt vann eller stekt maten som man fanger, forklarer Frøyland, som på den øde øya fikk kjenne på kroppen hvor vanskelig det er å gjøre opp ild når man verken har tilgang til fyrstikker eller lighter.

Besøk av programleder

I forrige uke fikk sjuendeklassingene lære enda mer om hvordan man best klarer seg ute i naturen. Da kom nemlig programlederen for «Øya», Espen Simonsen, på besøk til deltaker Anette Frøyland og elevene hennes. Han har bakgrunn som elitesoldat og overlevelsesekspert og lærte blant annet elevene hvordan de skulle lage bål. Elevene fikk også mange tips på hvordan det er lurt å planlegge tur i all slags vær og hvordan pakke sekken.

– Elevene var som trollbundet i regnværet, og fulgte godt med og stilte mange fornuftige spørsmål, forteller Frøyland.

Målet for det elevene har lært er å overnatte en natt ute i den norske naturen som en avslutning av sju års skolegang.

– Jeg har et stort håp om at klassen ikke vil glemme naturfagtimene fra dette skoleåret, som har vært preget av erfaringene jeg fikk fra «Øya». Vi har hatt stort fokus på å lære hva naturen betyr og byr på. Håpet er at elevene vil bruke naturen mer, pakke sekken og ta en tur ut i frisk luft i all slags vær også i framtiden, sier Frøyland.

Artikkeltags