Gå til sidens hovedinnhold

Trenger hjelp fra 500 sarpinger

Artikkelen er over 3 år gammel

22. oktober arrangeres årets TV-aksjon. Før den tid må den lokale innsamlingskomiteen skaffe til veie 500 bøssebærere.

– Nå setter vi i gang for fullt. Vi har ventet til valget var over med rekrutteringen av bøssebærere. Selv om vi er et par uker på etterskudd sammenlignet med tidligere år, har vi stor tro på at vi skal komme i mål. Vår erfaring er at sarpinger er veldig trofaste mot TV-aksjonen og stiller opp år etter år, sier Helene Lengfelder, som er ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av innsamlingsaksjonen i Sarpsborg.

Det er altså behov for 500 bøssebærere, i tillegg til 50 rodeledere.

– Rodeledere er vi nesten i havn med, men jeg skulle gjerne hatt noen få til. Men svært få bøssebærere har meldt seg så langt, så vi håper de kommer raskt på banen. Det er viktig for oss at de melder seg tidlig til tjeneste, sier Lengfelder.

Samler inn til Unicef

I år går inntektene fra innsamlingen til Unicef.

– Dette er en TV-aksjon som er full av håp, for det handler om barn og deres framtid. Utdanning av barn er noe av det viktigste vi kan gjøre for å gi dem håp for framtida, understreker leder av komiteen i Sarpsborg, Lisbeth Nesteng.

UNICEF har blitt tildelt TV-aksjonen 2017, med temaet Læring i krig. Pengene skal gå til utdanning for barn som daglig lever med krig og konflikt, i Syria, Mali, Pakistan, Sør-Sudan og Colombia.

Ga over 950.000 kroner i fjor

Du kan melde deg som bøssebærer på følgende steder: på nettstedet blimed.no, ved å sende mail til tvaksjon@sarpsborg.com eller ved å kontakte Servicetorget i Sarpsborg rådhus.

– I år trenger vi et par bøssebærere som kan stille bil til rådighet, slik at vi også kan oppsøke utkantområdene. Da må de gjerne ta kontakt direkte med meg, sier Lengfelder.

Hun oppfordrer også forskjellige grupper til å melde seg som bøssebærere:

– Det kan for eksempel være vennegjenger, turgrupper, idrettslag eller andre.

I fjor ga forøvrig sarpingene 965 525 kroner til TV-aksjon til inntekt for Røde Kors.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.