Gå til sidens hovedinnhold

Under en uke til TV-aksjonen - mangler fortsatt 150 bøssebærere

Artikkelen er over 3 år gammel

Helene Lengfelder håper flere sarpinger vil stille som bøssebærere for Unicef og TV-aksjonen førstkommende søndag.

– Tidligere år har det gjerne løsnet godt den siste helgen før innsamlingsaksjonen, men slik har det dessverre ikke gått i går. Derfor frir vi nå til sarpingene, og oppfordrer dem til å stille på «årets viktigste tur», sier Lengfelder i den lokale innsamlingskomiteen.

Pengene fra årets TV-aksjon - som arrangeres søndag 22. oktober - går til Unicef, med temaet Læring i krig. Pengene skal gå til utdanning for barn som daglig lever med krig og konflikt, i Syria, Mali, Pakistan, Sør-Sudan og Colombia.

Slik melder du deg

For at alle husstander i kommunen skal få besøk, trenger kommunen 500 bøssebærere, men så langt har altså bare 350 meldt seg til tjeneste.

Det er tre måter å melde seg som bøssebærere på, understreker Lengfelder:

– Enten ved å kontakte Servicetorget i kommunen, gå inn på nettsiden blimed.no eller ved å sende mail til tvaksjon@sarpsborg.com. Går man inn på nettsiden, kan man selv velge hvilken rute man ønsker å gå.

– En hyggelig dag og en fin tur

Det mangler over 80 bøssebærere på Skjeberg-siden, blant annet på Hafslundsøy, Bede og Ise. Men også i sentrumsområdene og på Tune-siden er det fortsatt behov for en god del flere som kan gå med bøsse.

– Vi håper virkelig at folk stiller opp. Dette blir en hyggelig dag og en fin tur. For de fleste er oppdraget utført på halvannen time, kommenterer Lengfelder.

For å melde seg som bøssebærer er man nødt til å være over 18 år.

– Men vi oppfordrer barn og unge til å bli med, men da må de gå ifølge med en voksen, påpeker Lengfelder.

I fjor ga forøvrig sarpingene 965 525 kroner til TV-aksjon til inntekt for Røde Kors.

Kommentarer til denne saken