Søstrene Julie og Marthe kommer begge fra Hannestad og startet med håndballen i Tindlund. Sammen var de også i Fredrikstad BK, men foran denne sesongen valgte Julie å reise hjem til SIL.

Bare trist og leit

– Jeg har gledet meg helt siden det ble klart at vi skulle møte Fredrikstad BK til å møte lillesøster Marthe. Var helt sikker på at det ikke var noe som skulle forhindre det, men slik ble det altså ikke. Det var på den siste treningen før matchen at uhellet var ute. Det ble en liten duell mot slutten av treningen. Da jeg tok meg imot kjente jeg at var noe galt. Det har blitt et par kuler som ikke skal være der, og jeg er nå på vei til røntgen, forteller Julie etter matchen.

Det var ikke uventet at det var lillesøster og hennes lag som gikk seirende ut av duellen i Sarpsborghallen. Eliteserielaget Fredrikstad BK var på forhånd storfavoritter.

Ønsker det beste

– Det er to divisjoner mellom oss, men vi hadde et håp om at vi kunne gi dem bra med match. Det hadde vært så uendelig deilig å sette lillesøster på plass. Tenk for en kveld det hadde blitt hjemme da, sier Julie med et smil og ser på Marthe.

– Den gleden fikk du ikke og det har du vært klar over hele tiden. Bare synd at du ikke var med da, for da hadde gleden over seieren vært enda større, dundrer lillesøster Marthe tilbake.

Dette er to søstre som virkelig kan være hund og katt, men også verden beste venner hele tiden.

– Det er klart vi bare ønsker hverandre det beste, men når vi er motstandere er det viktigste for meg at mitt lag vinner, konkluderer SIL-jenta Julie.

Helt som ventet

Eliteserielaget var storfavoritter i denne 3. runde-matchen og noen cup-sensasjon var det aldri tale om. Riktignok scoret SIL det første målet, men de elleve neste var det Fredrikstad BK som sto for. Da var matchen for lengst over.

Gjestene gikk til pause med 18–7-ledelse og matchen var for lengst over. Spørsmålet var bare hvor stor den skulle bli på. FBK reiste hjem med 34–17-seier.

Det var de ti første minuttene som ødela det meste for SIL-ingene. Med 11–1 ledelse for FBK var all spenning borte. Likevel tapte SIL-jentene de siste 50 minuttene bare 24–16 som er akseptabelt med to divisjoner forskjell.

Kampfakta

3. runde NM håndball

Sarpsborg IL-Fredrikstad BK 17-34 (7-18)

Sarpsborghallen

Sarpsborg ILs lag (mål): Marte Råkil, Anett Andersen (5), Emilie Nilsen (3), Cathrine Rangøy Nygaard (2), Tina Knudsen (2), Frida Christine Kjuus Christiansen (2), Sanne Henning, Dina Larsen, Julie Pedersen, Caroline Haglund (1), Vibeke Foyn Klingstrøm (1), Sarah Halvorsen Hansen, Emma Bredholt Norman (1) og Julie Nilsen (1).

Flest mål Fredrikstad BK: Hedda Aasen 7

Dommere: Sindre Karlsen og Kristoffer Helminsen

Utvisninger: SIL 3 x 2 min + en disk og FBK 4 x 2 min.

Tilskuere: 300