Ullerøy IL – en aktiv 80-åring

80 ÅR: Denne uka fyller Ullerøy IL 80 år. I dag ble jubileet markert med jubileumsturnering for 2006-lag fra Ullerøy, Borgen, Tveter og Skjeberg Sportsklubb. Leder for junioravdelingen, Per-Ivar Mathisen, foreldrekontakt Ingrid Lileng Westberg og jubileumsgeneral Jan Marberg gleder seg over stor aktivitet i ungdomsavdelingen til jubilanten.

80 ÅR: Denne uka fyller Ullerøy IL 80 år. I dag ble jubileet markert med jubileumsturnering for 2006-lag fra Ullerøy, Borgen, Tveter og Skjeberg Sportsklubb. Leder for junioravdelingen, Per-Ivar Mathisen, foreldrekontakt Ingrid Lileng Westberg og jubileumsgeneral Jan Marberg gleder seg over stor aktivitet i ungdomsavdelingen til jubilanten. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det spirer og gror med fotballspillere i Ullerøy IL. I dag feiret barna i klubben 80-årsdagen med å invitere naboklubbene til jubileumsturnering.

DEL

Som mange andre idrettslag, har også Ullerøy IL hatt utfordringer med rekruttering av fotballspillere. I år det forresten første gang i klubbens 80 år lange historie at de ikke stiller et seniorlag.

Men klubben kan imidlertid glede seg over at det gror godt blant de yngste lagene.

Suksess med idrettsskole

– Det er bra aktivitet blant de helt yngste, og det er vi veldig fornøyd med, sier Jan Marberg i jubileumskomiteen i idrettslaget, som tror han har svaret på hvorfor det plutselig er så mange barn i Ullerøy som nå spiller fotball.

– Vi har hatt en idrettsskole i rundt ti år, som har vært veldig populær og som til tider også har trukket deltakere fra andre steder i Sarpsborg enn bare Ullerøy. Her har et vært jobbet godt med varierte aktiviteter for barna, og det har helt sikkert hatt betydning for at vi nå har en aktiv juniorgruppe, sier Marberg.

I dag feirer Ullerøy IL sitt 80-årsjubileum, selv om stiftelsesdatoen ikke er før 27. mai. Den store dagen startet med at 10-årslaget (de som er født i 2006) inviterte sine naboklubber Skjeberg Sportsklubb, Tveter og Borgen til en jubileumsturnering der alle lagene møtte hverandre.

Artikkelen fortsetter under bildet

JUBILEUMSTURNERING: 10-årslagene til Tveter, Borgen og Skjeberg Sportsklubb var lørdag invitert til jubileumsturnering av 2006-laget til Ullerøy. Det innebar mye god fotball og forbrødring.

JUBILEUMSTURNERING: 10-årslagene til Tveter, Borgen og Skjeberg Sportsklubb var lørdag invitert til jubileumsturnering av 2006-laget til Ullerøy. Det innebar mye god fotball og forbrødring. Foto:

For Ullerøy er nemlig svært glad for å ha gode naboer som de nevnte klubbene. Rekrutteringsgrunnlaget til idrettslaget er Ullerøy skole, med sine 40 elever. Dette innebærer at man må samarbeide med andre klubber og med lag på de ulike årstrinnene for å kunne stille lag.

God samarbeid med naboene

– Vi samarbeider med både Tveter og Skjeberg Sportsklubb, noe som har veldig stor betydning for oss. Blant annet får vi være med på å trene på kunstgresset til Skjeberg SK, noe som gir barna flotte spilleforhold. Vi er veldig glade for å ha et godt samarbeid med våre naboer, sier Ingrid Lileng Westberg, som er foreldrekontakt for 2006-laget.

Under dagens jubileumsturnering ble det vist stor fotballglede på Myra, som banen til Ullerøy heter, og det var høy stemning og masse fotballglede ute på gressmatta.

For Ullerøy er en klubb som er prisgitt værgudene for å kunne tilby gode fotballforhold til barna. Foreløpig er kunstgress bare en fjern drøm.

Drømmer om kunstgress

– Vi drømmer jo om et kunstgressanlegg på grusbanen, men det er fortsatt bare en drøm, sier Ullerøy-nestor Marberg.

Fra verandaen på klubbhuset styrte den tidligere fotballvirtuosen Per-Ivar Mathisen gjennomføringen av kampene mellom Ullerøy, Tveter, Skjeberg og Borgen, og gledet seg stort over det engasjementet som ble vist både ute på banen og blant engasjerte foreldre og besteforeldre på sidelinjen.

– Det er veldig gøy å se at det er så mange barn som spiller fotball her i Ullerøy, konstaterer Mathisen, som i dag er leder i junioravdelingen i klubben.

Senere i dag blir 80-årsdagen til klubben markert med en festmiddag i det flotte klubbhuset.

– Det kommer 75 gjester. Det er flest medlemmer, men det kommer også inviterte personer kommunen, fotballkretsen og Idrettsrådet. Det blir en flott jubileumsfest, tror jubileumsgeneral Jan Marberg.

Artikkeltags