Ulrikke (23) er videre i Stjernekamp etter thriller!

Ulrikke Brandstorp (23) var blant de tre med færrest stemmer. Hun tok seg likevel videre etter å ha imponert dommerne i tredje runde av NRKs «Stjernekamp».. Neste uke venter soul.

DEL

Brandstorp sang «I Like It» av Cardi B, Bad Bunny & J. Balvin fra 2018. I tillegg til å synge hadde hun, i likhet med resten av artistene øvd inn en koreografi.

– Et smell av en kinaputt

Det lå an til å bli en thriller for skjebringen, ettersom hun var blant de tre med færrest stemmer. Men det var Samantha Gurah som måtte forlate konkurransen lørdag.

SITAT - ULRIKKE

Ulrikke fikk skryt for fremførelsen sin av dommerne, som ville høre mer.

– Å tråkke på janteloven er noe du har gjort fra dag én. Du tar scenen og tør virkelig å være jenta fra Sarpsborg som bare er rå, roste dommer Mona B. Riise.

  • Les også: Krevende utfordring for Stjernekamp-Ulrikke (23)

Thomas Feldberg var enig.

– Du er et smell av en kinaputt Ulrikke. Overgangen fra country-ballade sist uke til latinoinfluert hiphoper nå er helt å ta og føle på. Jeg var ganske imponert egentlig. Jeg synes du får frem kamelonsfargene dine Ulrikke. Hvis du fortsetter sånn, kan dette bli ekstremt spennende. Du er på rett spor, kjempebra, skryter Feldberg.

Ikke lenger outsider

Ukens sjangerekspert og mentor er Maria Karlsen, multitalentet som går under aliaset «Lotus». Hun er kjent som en av Norges råeste rappere og hiphop-dansere, ifølge NRK. Hun likte det hun så.

– «Ulrikke B. is in da house»! Du er helt rå Ulrikke. Veldig imponert, sa Karlsen.

Bookmakerne levnet ikke Ulrikke store sjanser i forkant av NRKs «Stjernekamp». Men etter tre opptredener er 23-åringen fra Skjeberg nå blitt folkets store favoritt.

Ekspertene tror Ulrikke får det tøft i «Stjernekamp»

– Her må vi bare bøye oss i støvet og innse at forhåndsprognosene ikke har slått til. I beste fall så vi på Ulrikke som en outsider før Stjernekamp startet, men nå er realitet at hun har sunget seg rett til topps på lista over oddsfavoritter, forklarer Fredrik Fodnes, analytiker i spillselskapet ComeOn! i en pressemelding til Sarpsborg Arbeiderblad.

Se Ulrikke synge hiphop

Ligger best an ifølge oddsen

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt en god indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter. ComeOn! setter fortløpende odds på hvilke Stjernekamp-finalister som ligger best an til å vinne konkurransen, og nå har Ulrikke Brandstorp altså tatt spranget helt opp i teten - med 3.50 i vinnerodds. Forhåndsfavoritt Heine Totland befinner seg i den helt andre enden av skalaen - med hele 16 i vinnerodds.

IMPONERTE: Ulrikke imponerte dommerne, men fikk færrest stemmer av seerne.

IMPONERTE: Ulrikke imponerte dommerne, men fikk færrest stemmer av seerne. Foto:

– Det er litt klassisk det som nå skjer med Ulrikke. Selv om hun tidligere har deltatt i Idol, The Voice og Melodi Grand Prix, er hun en artist de fleste TV-seerne ikke har hatt noe forhold til før deltagelsen i Stjernekamp. Nå får hun imidlertid muligheten til å vise hvor god hun er, både over tid og til en bred målgruppe. Så langt har hun tatt vare på sjansen med begge hender, og utviklingen hennes minner allerede litt om det som skjedde med Knut Anders Sørum i 2016 og Adam Douglas i fjor, forklarer Fodnes.

Soul neste uke

Neste utfordring for skjebringen er sjangeren soul, som det skal konkurreres i neste lørdag. Da er Odd René Andersen fra Fredrikstad mentor og sjangerekspert.

Artikkeltags