Onsdag formiddag mistet flere hundre beboere i området rundt Greåker og Grålum strømmen. Bare sekunder før strømmen gikk, hørte en rekke personer et høyt smell.

En tipser tok umiddelbart kontakt med avisen for å fortelle om hendelsen.

– Hørte høyt smell bare sekunder før strømmen forsvant, opplyser tipseren.

Strømbruddet ble registrert klokken 11.04. Hafslund Nett hadde mannskaper på saken rimelig fort for å lokalisere feilen.

Døde

Kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett, mistenkte at det var en kortslutning i en mindre nettstasjon, altså en transformatorstasjon som var årsaken til strømbruddet. Det viste seg å ikke stemme. Det var en ulykkesfugl som ikke hadde hatt stø nok kurs og luft under vingene på sin ferd, som forårsaket strømbruddet.

– Våre mannskaper fikk seksjonert opp og koblet alle til strømnettet igjen, og vi fant ingen feil på nettstasjonen. Vi bestemte oss for å ta en befaring gi området, og like ved nettstasjonen ble det funnet en død fugl. Fuglen har mest sannsynlig kommet mellom to høyspentledninger, hvorpå det skjedde en kortslutning. Det er nok dette smellet som ble hørt, forklarer Morten Schau til Sarpsborg Arbeiderblad.

794 kunder

794 kunder ble berørt av strømbruddet. Men det tok ikke lang tid før 600 kunder fikk strømmen tilbake. Bare en snau time etter bruddet hadde de fleste fått strømmen tilbake.

Berørte postnumre var 1719, 1712 og 1718. Klokken 12.25 onsdag ettermiddag hadde samtlige kunder fått strømmen tilbake.