Caroline Berg Eriksen får kritikk for hyllest av underlivsdeodorant

Blogger Caroline Berg Eriksen er bosatt i Sarpsborg.

Blogger Caroline Berg Eriksen er bosatt i Sarpsborg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Eksperter mener produktene som bloggeren omtaler er helt unødvendige.

DEL

Det skriver Min Mote-redaksjonen.

«Underlivet pakkes gjerne inn i masse klær, og dermed blir det lettere mer innestengt og klamt der enn ellers på kroppen, noe som igjen gjør det lettere å svette der nede. Men denne sprayen motvirker nettopp dette», skriver Eriksen.

Produktet er en deodorant som skal sprayes i underlivet og gi godlukt.

Blogginnlegget er ikke merket som reklame og flere av leserne har reagert:

«Herregud, kommenterer sjeldent men dette er sykt. Et sunt underliv lukter lite med normal hygiene, det vil si dusj. Skulle man være ekstra nøye kan man ta hånddusjen og skylle godt – INGEN produkter er nødvendig. Ærlig talt hva du skal reklamere folk til å kjøpe…»

«Nei nå ble jeg lei meg for at du promoterer dette. Underlivet vårt er et fantastisk, selvrensende organ, så her er «god hygiene» som du skriver, ikke nødvendig. Underlivet vårt trenger ikke å vaskes grundig med såpe, men er glad for bare vann og det trenger i hvert fall ikke sprayes med parfyme!»

Les også: Caroline Berg Eriksen fikk smekk av Helsedirektoratet – for tredje gang

Kritisk lege

Lege Nina Brochmann mener denne type produkter er helt unødvendige.

– Man prøver å pakke inn velværeprodukter til kvinner i en feministisk pakke, ved å late som man er opptatt av kvinners helse og rettigheter. Men dette er egentlig er ren salgsgimmick. Å spraye parfyme i underlivet er ikke det samme som å ha god hygiene. Underlivet har en naturlig lukt, og det skal ikke være en målsetting for kvinner å lukte Honolulu breeze, sier Brochmann til Min Mote.

Hun poengterer at kvinner som opplever vond lukt nedentil bør oppsøke lege, ikke parfymeriet.

– Om det er skikkelig vond lukt i underlivet, kan det være et tegn på at noe er galt, sier legen og opplyser at vask holder i massevis.

– Spiller på jenters frykt

Det mener også sexolog Siv Gamnes.

– Jeg synes det er synd med alle disse produktene. De kan gi plager, det er et sart tandert område. I utgangspunktet trenger man ikke bruke annet enn vann der nede, sier hun til Min Mote.

– Produsentene spiller på jenters frykt for å ikke se pen ut, og nå lukte godt nok, også «der nede». Det er en måte å få fortelle jenter at de ikke skal lukte kjønn. Dette produktet er helt unødvendig, og jeg håper det ikke selger noe, sier Gamnes.

Les også: – Jeg har savnet å slå rot et sted

VG / Min mote har ikke fått tak i Caroline Berg Eriksen eller produsentene for kommentarer.

Artikkeltags