Helene og Espen tar «Det store spranget» på TV

PÅ TV: Denne høsten kan du se sarpingene Helene og Espen Winther på NRK1 i beste sendetid.

PÅ TV: Denne høsten kan du se sarpingene Helene og Espen Winther på NRK1 i beste sendetid. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det framstår kanskje som noe nisjepreget, men en realityserie der hesteglade jenter skal lære fedrene sine å ri går rett inn i «gullrekka» på NRK denne høsten.

DEL

Blant de seks døtrene finner vi Helene Winther (24) fra Sarpsborg, som har vært i Andalucia i Spania for å lære stefaren sin, Espen Winther (51) å ri.

Storsatsning på NRK1

Realityserien «Det store spranget» er en av høstens storsatsinger på NRK. I serien på til sammen ti episoder skal seks «hestejenter» i alderen 16-25 år lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet sitt på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før.

– Min interesse for ridning startet veldig tidlig. Mamma meldte oss på ridekurs da jeg var rundt 5 år, og siden har hest mer eller mindre vært en stor del av livet mitt, sier Helene Winther, mens Espen aldri har vært opptatt av hester eller forestilt seg at han noen gang skulle lære seg å ri.

Problemstillinger serien skal utforske er hvordan det blir for døtrene å dele sin kunnskap med far og hvordan fedrene takler at rollene snus på hodet, og døtrene blir deres læremestre.

En historie på godt og vondt

Espen forteller at han tror de to ble valgt som deltakere fordi de har en historie å fortelle om det å være stedatter og stefar.

– Vi ønsker å dele en historie på godt og vondt, og vise hvordan relasjonen kan bli om man står i det og ikke gir seg. Utfordringen hvor vi skulle bytte roller i en far/datter-relasjon var et spennende konsept som vi var villige til å kaste oss ut i, forklarer Espen Winther, som sier dette om opplevelsen:

– Vi har vært med på noe som alltid vil bety noe helt spesielt for oss, vår relasjon og som bare er vårt og ingen andres. Helene er eldst og tvilling i en søskenflokk på seks, og det er første gang vi gjør noe sammen helt alene. Det er veldig spesielt for oss og vi har investert klokt med å være med i dette konseptet.

Tøff konkurranse

Gjennom ni konkurranser skal de seks fedrene utfordres i ulike hestedisipliner. Ett par må reise hjem i hver episode, før det til slutt kåres én vinner.

Programleder for serien er Marco Elsafadi, blant annet kjent som vinner av «Mesternes mester» i 2014. Dommere er eieren av gården, Don Alfonso Lopez de Carrizosa, som ifølge NRK er en av verdens beste hestetrenere, og hans datter Belén.

I første episode, som sendes fredag 26. august, ankommer de seks jentene og fedrene deres Don Alfonsos gård i Spania, der de skal leve og trene sammen de neste ukene. De seks lagene får møte hestene sine for første gang, men får også vite at første konkurranse avholdes allerede neste dag.

Artikkeltags