– Forestilling med et godt budskap, sier de.

SA møter de unge skuespillerne under en av prøvene til ungdomsmusikalen som har premiere på Sarpsborg scene 22. mars. Det er andre gang Diorama setter opp stykket. Sist gang var i oktober 2016.

Vennskap og tillit

– Jeg tenker at dette er en viktig forestilling for forebygging av mobbing og utestengelse, sier 13 år gamle Trine Roppestad Nes. Beatrice og Frida nikker samtykkende. Trioen har sentrale roller i broadwaymusikalen.

Hovedmålgruppen er ungdom, men det viktige budskapet er aktuelt for alle aldersgrupper.

Anne Mari Elvestad, Diorama

 

– Musikalen er en viktig forestilling å se fordi den handler om vennskap, og hvor viktig det er å kunne stole på hverandre. Det handler om tillit, samtidig som forestillingen er utrolig fin og kul. Den er faktisk kjempemorsom, sier Beatrice Lystad Akselsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

De tre jentene har lang fartstid i Diroama, og de gleder seg til premièren som er i slutten av mars. Helt siden i høst har de ligget i hardtrening sammen med resten av ungdommene i Diorama.

Mobbing og utestenging

«Thirteen the Musical» er en ungdomsmusikal om det å bli akseptert, og å passe inn hos de «rette vennene». Men hvem er de «rette»? Det er en høyaktuell musikal om vennskap, svik, kjærlighet og intriger – fullspekket med masse humor og fantastiske musikalske innslag.

Som ungdom i dag står man overfor mange valg og dilemmaer. Hvilke venner skal man velge? Vil du ha status, popularitet eller noe ekte? Ofte forteller ikke ungdommer oss om mobbing og utestenging fordi vi ikke snakker om det selv. De er usikre på hvordan vi vil reagere, og tør derfor ikke si noe.

Ifølge Diorama er «Thirteen the Musical» en musikal som tar opp nettopp disse temaene på en humoristisk og litt klein måte.

– Vi i Diorama ønsker at Thirteen the Musical skal kunne være en inngangsport for samtaler om disse temaene, og for større åpenhet om psykisk helse, opplyser Anne Mari Elvestad i Diorama til Sarpsborg Arbeiderblad.

 

– Ta med barna

I den amerikanske ungdomsmusikalen følger man tolv år gamle Evan Goldman. Han er født og oppvokst i New York, men etter foreldrenes skilsmisse bestemmer moren seg for å flytte til en by i Indiana. På den nye skolen er ungdommene delt inn i forskjellige gjenger, og Evan forstår at han må finne seg til rette hos den riktige gjengen.

 

– Hovedmålgruppen er ungdom, men det viktige budskapet er aktuelt for alle aldersgrupper. Vi anbefaler foreldre å ta med barna sine, da handlingen kan være et meget godt utgangspunkt for samtaler om mobbing, inkludering og raushet, sier Elvestad.

– Musikalen er fengende, morsom og ikke minst underholdende, skyter Beatrice Lystad Akselsen inn med et smil.

Aktiv premierehelg

Frida Kraft (16), Beatrice Lystad Akselsen (16) og Trine Roppestad Nes kan kjenne seg igjen i rollene de spiller.

– I hvert fall i problemstillingene vi møter, sier Frida Kraft.

Forestillingen spilles på Sarpsborg scene 22.- til 24. mars.

– Vi gleder oss til å spille i en fin og morsom musikal, sier jentene.

Diorama har mer på planen denne våren. Ettersom Sarpsborg scene stenger dørene i april har teatergruppen valgt å sette opp enda en stor musikal. Allerede dagen før, 21. mars og gjennom den samme helgen skal de mange hundre teaterbarna og ungdommene, spille i musikalen «Olsenbanden jr. på Rocker'n».