Gå til sidens hovedinnhold

Styrker fritidstilbudet for ungdom – danner e-sportssenter

Artikkelen er over 3 år gammel

Klubbleder av E-sportsklubben Riddle, Mohammed Barzinje (22) ønsker å styrke fritidstilbudet til ungdommen. I samarbeid med Ungdommens kulturhus etablerer han dermed et eget e-sportssenter.

Lokaliseringen for senteret blir i Ungdommens kulturhus i underetasjen til Sarpsborg scene i Østre bydel. Målet med senteret skal gi ungdommen mulighet å spille, bli kjent med og forstå e-sport. Planen er å åpne e-sportsenteret i løpet av våren, trolig i slutten av april.

– E-sport er fremtiden

– Riddle og Ungdommens kulturhus vil gi ungdom muligheten til å bli kjent med og forstå e-sport, i tillegg til å spille det. Det er ingen tvil om at E-sport er framtiden. Jeg skal selv være til stede og lære ungdommen alt de trenger å vite om idretten, forteller sarpingen Mohammed Barzinje til Sarpsborg Arbeiderblad, om det nye gratis-tilbudet som nå er under utvikling.

Ungdommens kulturhus tilbyr fra før kurs, gruppeaktiviteter, workshoper og andre aktiviteter som øker inkludering, og styrker unges ønsker, ideer og behov.

 

Kurs og workshops

Ole Martin Gjestad (27) og Martin Halvorsen (28) ved Enhet kultur i Sarpsborg kommune nappet raskt på ideen Barzinje la fram for dem i fjor høst.

– Det er viktig at vi tilpasser oss dagens ungdom, og vi mener det er viktig å tenke nytt hele tiden. Vi vil inkludere alle, og ivareta ungdommens interesser. Vi vet at «gaming» er populært i Sarpsborg, sier Ole Martin Gjestad til Sarpsborg Arbeiderblad.

– I november i fjor åpnet Sarpsborg Gaming Senter i St. Marie gate 86. Hva er forskjellen hos dere?

– Her kan ungdommen spille på datamaskiner, i stedet for spillkonsoller (Xbox, Nintendo, Playstation journ.anm.). I tillegg skal vi arrangere kurs, gruppeaktiviteter, workshoper og andre aktiviteter knyttet til e-sport, forklarer Gjestad og Barzinje.

Møteplass for ungdom

I 2015 valgte 22 år gamle Mohammed Barzinje fra sentrum å starte Riddle Elektroniske Sportklubb. Siden den gang har klubben vokst betraktelig og har i dag 30 spillere fordelt på ulike spill og lag.

E-sport er hovedsakelig en internett-idrett, hvor det er to lag som konkurrerer mot hverandre. Lagene spiller på datamaskiner og sporten har blitt veldig populær internasjonalt.

Nå satser sarpingen videre med klubben, og skal gi ungdom i Sarpsborg muligheten til å teste sine ferdigheter innenfor nevnte idrett.

– Det er bedre at ungdommen får en helt egen møteplass, i stedet for å sitte hjemme å spille alene, sier Mohammed Barzinje, som mener det er mye bedre å spille sammen enn å sitte hjemme å spille dataspill.

– Dette er en idé jeg har hatt lenge. Her kan ungdom i alle aldere møte hverandre for å ha det gøy, legger han til.

Riddle

  • Riddle ble stiftet 14.01.15 av Mohammed Barzinje.
  • Riddle jobber med utvikling av talenter i de respektive satsingområdene.
  • Riddle sitt flagship lag per dags dato er League of Legends.
  • Ønsker å konkurrere i Europa i fremtiden.

E-sport

  • E-sport er elektronisk konkurransespilling som foregår på et visst profesjonelt nivå.

  • E-sportsutøvere konkurrerer mot hverandre i ulike spill på datamaskiner eller spillkonsoller.

  • Interessen rundt E-sport har vokst enormt de siste årene.

  • I flere land har man begynt å sende e-sport på nasjonale TV-kanaler, deriblant i Sør-Korea og i Sverige.

    Kilde: Store Norske Leksikon

Kommentarer til denne saken