Styrker fritidstilbudet for ungdom – danner e-sportssenter

FRITIDSTILBUD: Ole Martin Gjestad (t.v.), Mohammed Barzinje og Martin Halvorsen (t.h.) vil gi ungdom i Sarpsborg mulighet til å spille, bli kjent med og forstå e-sport ved å etablere et e-sportsenter i Ungdommens kulturhus.

FRITIDSTILBUD: Ole Martin Gjestad (t.v.), Mohammed Barzinje og Martin Halvorsen (t.h.) vil gi ungdom i Sarpsborg mulighet til å spille, bli kjent med og forstå e-sport ved å etablere et e-sportsenter i Ungdommens kulturhus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Klubbleder av E-sportsklubben Riddle, Mohammed Barzinje (22) ønsker å styrke fritidstilbudet til ungdommen. I samarbeid med Ungdommens kulturhus etablerer han dermed et eget e-sportssenter.

DEL

Lokaliseringen for senteret blir i Ungdommens kulturhus i underetasjen til Sarpsborg scene i Østre bydel. Målet med senteret skal gi ungdommen mulighet å spille, bli kjent med og forstå e-sport. Planen er å åpne e-sportsenteret i løpet av våren, trolig i slutten av april.

– E-sport er fremtiden

– Riddle og Ungdommens kulturhus vil gi ungdom muligheten til å bli kjent med og forstå e-sport, i tillegg til å spille det. Det er ingen tvil om at E-sport er framtiden. Jeg skal selv være til stede og lære ungdommen alt de trenger å vite om idretten, forteller sarpingen Mohammed Barzinje til Sarpsborg Arbeiderblad, om det nye gratis-tilbudet som nå er under utvikling.

Ungdommens kulturhus tilbyr fra før kurs, gruppeaktiviteter, workshoper og andre aktiviteter som øker inkludering, og styrker unges ønsker, ideer og behov.

E-SPORT: E-sportsenteret skal etableres i Ungdommens kulturhus i løpet av våren, og skal etter planen innredes slik.

E-SPORT: E-sportsenteret skal etableres i Ungdommens kulturhus i løpet av våren, og skal etter planen innredes slik. Foto:

Kurs og workshops

Ole Martin Gjestad (27) og Martin Halvorsen (28) ved Enhet kultur i Sarpsborg kommune nappet raskt på ideen Barzinje la fram for dem i fjor høst.

– Det er viktig at vi tilpasser oss dagens ungdom, og vi mener det er viktig å tenke nytt hele tiden. Vi vil inkludere alle, og ivareta ungdommens interesser. Vi vet at «gaming» er populært i Sarpsborg, sier Ole Martin Gjestad til Sarpsborg Arbeiderblad.

  • Les også: Byens E-sport-håp
  • Les også:

– I november i fjor åpnet Sarpsborg Gaming Senter i St. Marie gate 86. Hva er forskjellen hos dere?

– Her kan ungdommen spille på datamaskiner, i stedet for spillkonsoller (Xbox, Nintendo, Playstation journ.anm.). I tillegg skal vi arrangere kurs, gruppeaktiviteter, workshoper og andre aktiviteter knyttet til e-sport, forklarer Gjestad og Barzinje.

Møteplass for ungdom

I 2015 valgte 22 år gamle Mohammed Barzinje fra sentrum å starte Riddle Elektroniske Sportklubb. Siden den gang har klubben vokst betraktelig og har i dag 30 spillere fordelt på ulike spill og lag.

E-sport er hovedsakelig en internett-idrett, hvor det er to lag som konkurrerer mot hverandre. Lagene spiller på datamaskiner og sporten har blitt veldig populær internasjonalt.

Nå satser sarpingen videre med klubben, og skal gi ungdom i Sarpsborg muligheten til å teste sine ferdigheter innenfor nevnte idrett.

– Det er bedre at ungdommen får en helt egen møteplass, i stedet for å sitte hjemme å spille alene, sier Mohammed Barzinje, som mener det er mye bedre å spille sammen enn å sitte hjemme å spille dataspill.

– Dette er en idé jeg har hatt lenge. Her kan ungdom i alle aldere møte hverandre for å ha det gøy, legger han til.

Riddle E-sport

Artikkeltags