Unni Skaar (61) slutter: – Vemodig, men riktig

GIR SEG: Unni Skaar har bestemt seg for å gå av som kommunedirektør i Sarpsborg kommune.

GIR SEG: Unni Skaar har bestemt seg for å gå av som kommunedirektør i Sarpsborg kommune. Foto:

Mandag morgen ga Unni Skaar beskjed til sine nærmeste kolleger at hun gir seg som kommunedirektør.

DEL

Sarpsborg-damen har hatt jobben som kommunedirektør i Sarpsborg i snart ti år.

– Det er mitt valg å gå av, og det ligger ingen dramatikk i dette. Men jeg føler det er riktig å gi meg i lederjobben nå. Sarpsborg kommune har en dyktig ledergruppe med bred erfaring og som styrer kommunen godt. Det er et godt tidspunkt å gi seg nå, sier Skaar til Sarpsborg Arbeiderblad.

Har hatt kreft

I oktober i fjor var 61-åringen tilbake i jobb etter lang tids sykefravær på grunn av kreftsykdom.

Hun ble operert for brystkreft. Det viste seg at kreften hadde spredd seg til lymfene og hun måtte derfor gjennom både stråling og cellegift.

Hun understreker at beslutningen om å gi seg ikke skyldes sykdom.

– Jeg har ikke fått tilbakefall, og er ikke syk. Men det er klart, en slik opplevelse setter ting i perspektiv. Jeg har blitt mer bevisst på hva jeg vil bruke resten av livet på. Jeg har mye i livet mitt som er verdt å ta vare på, og jeg er glad for å være frisk. Men den topplederjobben jeg har hatt de ti siste årene har vært altoppslukende, nå ønsker jeg å prioritere annerledes.

Skaar blir 62 år i september, og hun vil stå i jobben som kommunedirektør trolig fram til en erstatter er på plass.

– Da får vi en god overgang til ny leder er på plass, fastslår hun.

Vil savne kolleger og arbeidsoppgaver

Tanken om å gi seg som kommunedirektør har grodd gradvis fram. Hun har imidlertid bare drøftet en eventuell avgang med ordfører Sindre Martinsen-Evje. Øvrige kolleger fikk først vite om avgjørelsen mandag morgen.

– Jeg har hatt ti fantastiske år som kommunedirektør i Sarpsborg. Å slutte blir derfor vemodig. Jeg kommer til å savne både kolleger og arbeidsoppgaver, og det har vært en stor glede å ha denne jobben i min egen by. Men dette er riktig tidspunkt å gå av. Å være kommunedirektør er en krevende jobb. Det er på tide å gi stafettpinnen videre, mener Skaar.

61-åringen ønsker ikke å pensjonere seg fra arbeidslivet ennå.

– Jeg vil gjerne fortsette å jobbe i noen år til. Men ikke i Sarpsborg kommune. Det føler jeg ikke blir riktig. Hvor og hva jeg skal jobbe med, vet jeg ikke, men nå har jeg noen måneder til å finne ut av det. Nå skal jeg starte en ny fase i livet mitt, og jeg føler at jeg fortsatt har mye å gi, sier Skaar, som har jobbet i Sarpsborg kommune siden 2007. Fra august 2010 har hun vært kommunedirektør.

Hun har også erfaring som rådmann - som yrkestittelen het før - fra andre kommuner.


Artikkeltags